×

Te + Én

Hat hiba, amit ne kövessünk el netes társkeresés esetén

Akadnak olyan hibák, melyeket ha elkövetünk a netes társkeresés során, akkor a saját esélyeinket rontjuk, még mielőtt tényleg elkezdődött volna egy kaland.

Amikor valaki úgy dönt, hogy regisztrál valamelyik platformra, akkor tulajdonképpen amellett teszi le a voksát, hogy hajlandó esélyt adni a szerelemnek. Ha már ez az elhatározás megszületett, miért tennénk keresztbe saját magunknak? Érdemes sorba szedni azokat a hibákat, melyek miatt csak az időnket pazaroljuk az adatlapokat fürkészve.

(Fotó: unsplash.com)

A bizonytalanság

Azok az emberek, akik félénkek, vagy tartanak attól, hogy sérelem éri őket, gyakran elbénázzák az online társkeresést. Szintén gyakori hiba, hogy valaki beéri kevesebbel, csak mert bizonytalan önmagával szemben. A netes társkeresésbe csak akkor szabad belevágni, és akkor érdemes egy esélyt adni, ha megszabadulunk a bizonytalanságtól, ami bennünk él. Igen, vannak hibáink, de emellett millió pozitív tulajdonságunk is! Ezeket kell előtérbe helyezni, és értékelni kell azt, akik vagyunk. Ennek megfelelően kell körültekintően megválasztani a megfelelő randipartnert, és nem egy olyan embert választani, aki „jobb, mint a semmi”. Bátorság és magabiztosság! Legyen ez a mottónk.

Az unalmas profil

Amikor regisztrálunk valahová, akkor az egyik fontos lépés, hogy figyelemfelkeltő bemutatkozást írjunk. Mindenki szeretne olyan profilt kialakítani magáról, ami érdekes. Sokan viszont abba a hibába esnek, hogy a bemutatkozásuk unalmasra sikerül, mert nem veszik a fáradságot, hogy időt és energiát fektessenek valami rájuk jellemző, mégis vicces vagy érdekes szöveg megfogalmazásába. Ezzel máris elveszik a másik ember kedvét az ismerkedéstől, és valószínűleg a legtöbben simán átpörgetnek felettük. Próbáljunk meg röviden és tömören fogalmazni, mégis úgy, hogy az felkeltse mások érdeklődését. Érdemes kerülni a klisébe hajló idézeteket is.

A hazugság

Sokan azt hiszik, hogy ebben a közegben minél nagyobbat mondunk, annál érdekesebbnek számítunk. Emiatt az előbb említett unalmas profil helyett átesnek a ló túloldalára, és mindenfélét összehordanak magukról, amihez képest a valóság sokkal szürkébb lesz. Amennyiben nem a fölösleges körök futása és értelmetlen randik sorozata a cél, soha ne lódítsunk túl nagyot, mert az végül csalódáshoz vezet. Attól, hogy vékonyabbnak, magasabbnak vagy fiatalabbnak hazudjuk magunkat, a valóságban egyik sem lesz igaz. Ezt mindenki levágja az első pillanatban.

Aki előre feladja az egészet

Rengeteg ember esett már bele abba a hibába, hogy azt hitte, egy regisztráció, egy előnyös profilkép és egy ütős profil elég ahhoz, hogy csengessen a nagy Ő. Ezek csak ahhoz segítenek hozzá, hogy megtörjön a jég, és elkezdjünk ismerkedni valakivel, aki talán az életünk része lehet később. De ehhez szükség van ránk is! Nem ülhetünk ölbe tett kézzel arra várva, hogy férfiak ezrei vágyakoznak majd utánunk. Nekünk is tenni kell azért, hogy alakuljanak az események. Legyünk kommunikatívak, akarjuk megismerni a másikat, és ha mégis kiderülne, hogy nem illünk össze, akkor legalább elmondhatjuk, hogy megpróbáltuk.

A felszínesség

Nem érünk el sikereket, ha csak a felszínre koncentrálunk. Azt szokták mondani: a külső megfog, a belső megtart. Lehet valaki pont az esetünk, ha közben a személyiségétől a falra mászunk. Esélyt kell adni az embernek, és nem a megjelenésének vagy a pénztárcájának. Ha az esetünk épp barna, de a jelenlegi kiszemelt szőke, akkor nem szabad hagyni, hogy ez megakadályozzon valami olyasmit, ami egy nagyszerű dolog is lehet.

A túl gyors tempó

A bizalom olyan dolog, amit ki kell érdemelni, nem tehetjük meg azt, hogy néhány nap és üzenetváltás után azonnal megbízunk valakiben. Ugyanakkor az sem jó, ha túl gyorsan feladjuk. Lehet, hogy a másik elfoglalt, vagy más ütemben éli az életét. Ha valaki igazán érdekesnek tűnik, nem szabad feladni csak azért, mert nem pont olyan, mint mi vagyunk. Időt kell adni mindennek és mindenkinek. Előbb vagy utóbb úgyis rájövünk, hogy érdemes-e folytatni az ismerkedést, vagy inkább jobb búcsút inteni a másiknak.