Te + Én

Erről ismerszik meg egy igazi úriember

Manapság már nagyon nehéz olyan férfit találni, aki igazi gentlemanként viselkedik. Sokakat még akár idegesíthet is, ha valakinek túlságosan megnyerő a modora, ám higgyük el, hosszú távon mindannyian olyan pasit keresünk, aki figyelmes, udvarias és sosem bánna velünk rosszul.

Egy úriember mindig minden körülmények között udvarias, pláne egy hölggyel, pláne egy olyan hölggyel, aki tetszik neki, akitől esetleg többet szeretne. Mert habár a lovagok és a jó modor már rég kimentek a divatból, azért hála istennek hátrahagytak magukból valamicskét néhány arra érdemes úriember személyiségében. De lássuk, mik is ezek:

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

A lovag

Egy gentleman sosem durva másokkal, nem udvariatlan pincérrel, benzinkutassal, újságárussal, pláne egy hölgy jelenlétében. Ha egy férfi látványosan goromba másokkal, biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb minket sem fog kímélni.

A gavallér

Egy igazi férfi szó szerint ugrik a számlára az étteremben, és sosem engedi, hogy a hölgy fizessen. Ez persze később majd alakulhat, de az első randin ne tápláljunk túl nagy reményeket, ha ki tudjuk harcolni, hogy mi fizessünk. S úgy általában mindent elintéz, amit meg kell csinálni, nem halogatja, és nem várja meg, amíg mi intézkedünk.

Órát lehet igazítani hozzá

Egy igazi udvarló sosem késik, mindig pontosan érkezik, s minden körülmények között betartja, amit ígér. Kinyitja az ajtót a nő előtt, leülteti az asztalhoz, s tud is ott viselkedni, ismeri a legfontosabb étkezési szabályokat. Nem áll fel onnan, míg a többiek be nem fejezik az evést.

Nem smucig, nem pletykás

Egy gentleman sosem veri a fogához a garast (legalábbis ügyesen titkolja), nagyvonalú, pláne ha szíve hölgyével van együtt, s nem filléresedik. Nem pletykás, ami a hálószobában történik, az ott is marad, nem fecsegi ki a haverjainak, milyen vicces a micimackós alsóneműnk.