×

Te + Én

A túl magas elvárások teszik tönkre a kapcsolatokat

Mindannyian elképzelünk magunknak egy ideális párt, olyat, akivel le akarjuk élni a hátralévő életünket, aztán jön a szerelem, vele a rózsaszín köd és nem törődünk semmivel, úgy szeretjük a másikat, ahogy van. Egészen addig, amíg el nem múlik a lángoló szerelem: akkor pedig rájövünk, hogy ő sem tökéletes.

Amivel természetesen semmi gond, hiszen mi sem vagyunk azok, azonban a nagy szerelem után a hibákkal való megbarátkozás igazi arculcsapásként érhet minket. Nem a párunkat kell azonban megváltoztatunk, csupán saját hozzáállásunkat, és átgondolni, hogyan adhatnánk le túl magas elvárásainkból.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne idealizáljuk mások kapcsolatait

Biztosan van előttünk egy minta, valós vagy fiktív, de egy olyan kapcsolat, amilyenre mi is vágytunk, amilyet szerettünk volna. Ha túl sokat példálózunk, sokat gondolunk erre a kapcsolatra, akkor bizony semmi mást nem érünk el, csak azt, hogy elégedetlenek leszünk a saját életünkkel. Biztosak lehetünk benne, hogy abban a számunkra tökéletesnek tűnő kapcsolatban is vannak konfliktusok, viták és hibák, csak mi nem látunk be a dolgok mögé. Engedjük el ezt a hamis álomképet!

Ne akarjuk kisajátítani a másikat

Különálló emberi lények vagyunk, akik nem eggyé válnak, hanem összekapcsolódnak a szerelemben. Ne feledkezzünk meg se saját, se a másik egyéniségéről, ne akarjuk elnyomni a másikat, sem pedig saját magunkat.

Ne bosszankodjunk, ha nem olvas a gondolatainkban

Két ember összecsiszolódása nem gyors folyamat, van, akinek sikerül néhány hónap alatt, de ha egy életre tervezünk, akkor számoljunk azzal, hogy akár évekig is eltarthat, mire kiismerjük egymást. Ne várjunk irreális dolgokat a másiktól, ne akarjuk, hogy olvasson a gondolatainkban, fektessünk inkább nagyobb hangsúlyt a kommunikációra.