Te + Én

Miért nem teszi fel már a nagy kérdést?

Amikor már évek óta élsz együtt a szerelmeddel, és mindketten elköteleződtetek egymás mellett, akkor joggal számíthatsz rá, hogy hamarosan megkéri a kezed. Viszont mi van akkor, ha a szívszerelmed még mindig nem vette rá magát, hogy feltegye a nagy kérdést?

Mielőtt számon kérnéd, hogy mégis mi tart ennyi ideig, vegyél egy nagy levegőt, és próbáld megérteni, hogy olyan félelmei lehetnek, amikre esetleg nem is gondolnál.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

A rettegés foka: a nemleges válasz

Hiába vagytok tökéletes harmóniában, és hiába mondod el neki minden nap, mennyire szereted, a férfi ettől függetlenül még retteghet attól, hogy a nagy kérdésre mégis nemmel felelsz. Ezért inkább úgy van vele, hogy meg se próbálja, hiszen már így is tökéletes a kapcsolat, és semmi értelme azt elrontani egy rosszul sikerült lánykéréssel. Hozzátartozik az is, hogy a férfiak nem túl kreatívak a lánykérés megszervezésében, például hogy mikor és hol legyen, illetve hogy melyik gyűrű a legszebb. Túl sokat nem tehetsz azért, hogy enyhíts a félelmein, kivéve, hogy rendületlenül szereted.

Anyagi gondok

A leggyakoribb esetben a férfi azért húzza el a leánykérést, mert úgy érzi, még nem áll biztos anyagi lábakon. Ebbe beletartozik az is, hogy olyan szép gyűrűvel szeretné megkérni egyszer a kezed, amit jelenleg még nem engedhet meg magának, az esküvőszervezésről már nem is beszélve. Hidd el, te is jobban örülsz majd egy olyan esküvőnek, amiről mindig is álmodtál ahelyett, hogy beérnéd egy fapados verzióval. Ne aggódj, mert ha csupán erről van szó, akkor egy napon úgy is teljesül az álmod.

A barátok vagy szülők befolyása

Sajnos azok a bizonyos haverok könnyen elbizonytalaníthatják a párodat, ha a házasság kérdéséről van szó. Ez főleg a szingli barátokra igaz, hisz nem örülnének, ha elveszítenék a legjobb barátjukat, aki azt tervezi, hogy egy életre elkötelezi magát. Ennél még rosszabb, ha a párod édesanyja nem tartja jó döntésnek, hogy te legyél a szeretett fia jövendőbelije. Pláne, ha a te szüleid sem ápolnak jó kapcsolatot vele, hiszen nincs kellemetlenebb egy morcos anyósnál vagy apósnál. Ebben az esetben a legjobb, ha közös programot szerveztek a kételkedő barátokkal vagy szülőkkel, hogy jobban megismerhessenek titeket, és elfogadják, hogy összetartoztok, nincs mese!