Te + Én

Egy kapcsolatot nem csak a lángoló szerelem időszakában kell fenntartani

Vágtad már be egy buta veszekedés után az ajtót? Előfordult, hogy párodat igazán szeretted, mégis úgy érezted nem bírod vele tovább? Nem tudod elviselni, hogy hazajön, vacsorázik, leül a gép elé és szólni nem tudsz hozzá?

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Voltak már a kapcsolatotoknak nehéz időszakai? Bizonyára. Hiszen olyan nincs, hogy mindig süssön rátok a nap. Vannak problémák, munkahelyi zűrök, anyagi nehézségek. Ha gyereket, gyerekeket neveltek, sokszor lehetnek nézeteltéréseitek. Párod megengedi, hogy a kölyök otthagyja az ételt, később jöjjön haza, lyukakat vágjon kisollóval a farmerjébe, mert most az a divat. Te nem. Párod engedékeny, te sokkal szigorúbb vagy. De olyan butaságokon is össze lehet veszni, hogy be kell-e minden nap ágyazni a hálószobában, vagy elég az ágyat letakarni.

Az élet tele van nehézségekkel, konfliktusokkal. És, ha valami zűr van, a legtöbb ember fejében megfordul a gondolat, hogy talán mással, máshol jobb lenne. Előfordult már veled is, hogy ezt gondoltad? Pedig szeretitek egymást, minden stimmel az ágyban, nincs baj a kémiával, csak ne horkolna olyan csúnyán. Csak ne kiabálna a gyerekkel.

Ilyenkor gondolj arra, hogy egy embert csak mindenestül, csak jó és rossz tulajdonságaival együtt lehet elfogadni. Nem lehet válogatni, hogy ezt szeretem benne, azt meg nem, Ezt megtartom, azt kidobom. Egy kapcsolatot nem csak a lángoló szerelem időszakában kell fenntartani.

Minden kapcsolatnak vannak jobb és rosszabb szakaszai. Az érzelmek nem azonos hőfokúak. A körülmények is meghatározzák, hogy mikor, milyenek. Egy stresszes, nehéz időszakban kevésbé lángolóak, mint akkor, amikor minden sikerül, jól álltok, s a gyerekkel is minden rendben van.