×

Te + Én

Létezik barátság a szerelem elmúltával is?

A kapcsolatok lezárásában az a legnehezebb, hogy ilyenkor nemcsak a szerelmünket, de a legjobb barátunkat is elveszítjük. De egészséges dolog-e továbbra is ápolni a barátságot akivel szakítottunk?

A nőstény imádkozó sáska leharapja a hím fejét szeretkezés után. Így nem kell azon aggódnia, hogy jóban maradnak-e a véres szakítás után. Sajnos, vagy szerencsére az embereknél ez a helyzet már komplikáltabb.

Ha éveken át együtt vagy valakivel, és közös emlékeket, tárgyakat halmoztok fel, kívülről fújjátok egymás gondolatait, akkor nem lehet úgy tenni, mintha ez a viszony sohasem létezett volna. A legtöbb ember, ha szakít, igyekszik elkerülni a másikat, hiszen csak így tudnak begyógyulni a sebek. De mi van azokkal, akik a gyászidőszak leteltével úgy döntenek, leülnek egy kávéra, hogy újraélesszék a barátságot? Vajon sikerülhet nekik?

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Csak akkor valósulhat meg, ha szépen váltatok el

A legtöbb sztereotípiával szemben létezhet barátság az exek között, de csak akkor, ha közös megegyezéssel, és békében váltak el. Ellenkező esetben, ha az egyik fél továbbra is hordozza magában a sebeket, egy alapos békülő beszélgetés nélkül képtelenség folytatni a jó viszonyt.

Soha többé nem lehettek az elsők egymás szívében

Ezt a barátságot pontosan úgy kell kezelni, mint bármelyik más barátságot az életünkben. A legjobb barátnődet sem akarod birtokolni, és azt sem várod el tőle, hogy minden percében a te problémádra koncentráljon, hiszen tisztában vagy vele, hogy van saját élete. Ha az exeddel barátságban maradsz, el kell felejtened, hogy valaha prioritást élveztél az életében, hiszen ez csak a szerelemben lehetséges.

El kell fogadnotok, ha egyikőtök tovább lép

Ha tényleg komolyan gondoljátok, hogy jó viszonyban maradtok, elkerülhetetlen, hogy egyszer megismeritek egymás új szerelmét. Azok a párok, akik csak addig maradnak jóban, amíg egyikük nem kezd új kapcsolatba, valójában nem képesek a hosszútávú barátságra. Ha tényleg elmúlt köztetek a szerelem, de az egymás iránti szeretet, barátság és tisztelet megmaradt, akkor nincs semmi akadálya annak, hogy idővel megismerjétek és elfogadjátok az új partnert.