×

Te + Én

Negatív hatással is lehet a párkapcsoltra a házikedvenc

Azt hinnénk, hogy a kapcsolatot csak megerősíti egy cuki kutya vagy cica, pedig ez nem mindig történik így. A statisztikákból ugyanis kiderül, hogy gyakran negatívan hat a boldogságra a kis kedvenc.

A Pet Life Today készített egy kutatást,  amiben több mint 1000 párt kérdeztek meg arról, milyen változásokat hozott a kapcsolatukba a háziállat. A másik felmérés pedig azt kutatta, milyen harmadikként belecsöppenni egy kapcsolatba, ahol már van háziállat.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Meglepő eredményekkel szembesültek a kutatók: a kutyásokkal randizók 31 százaléka, a cicagazdikkal randizóknak pedig 26 százaléka azt tapasztalta, hogy pár héttel a megismerkedés után csökkent az intimitás és a szexualitás, amit annak tudtak be, hogy a párjuknak háziállata van. Ami ennél is érdekesebb, hogy a megkérdezettek 40 százaléka azt mondta, gyakran kellett versengeniük a párjuk figyelméért, mert az több gyengédséget mutatott a kis kedvence iránt.

Érdekes eredmény derült ki azoknál a pároknál is, akik közösen fogadtak be kiskutyát vagy cicát. A legtöbb esetben az egyik fél úgy érezte, hogy őt kevésbé kedveli a kis kedvenc, emiatt pedig kiközösítve érezte magát. De talán, ami ennél is meglepőbb, hogy a párok több mint 10 százaléka bevallotta, a kis kedvencüket akkor sem küldik ki a hálószobából, amikor intimitásra kerül sor. Ez pedig a másik felet zavarja, de nem szól róla.

A háziállatokkal való versengés szakításig is elfajulhat, mert sokan arra kérik a párjukat, hogy váljanak meg a kedvencüktől, akiknek eszük ágában sincs ezt megtenni. Természetesen sok olyan pár akad, akiknek boldogabbá és teljesebbé vált az életük, de vigyázat, a zöld szemű szörny mindig lesben áll, még akkor is, ha egy kutyáról vagy cicáról van szó.