×

Te + Én

Beszédes jelek, ha baj van a kapcsolatunkkal

Néha olyan világos, mint a nap, hogy szükségünk van tanácsokra a kapcsolatunk miatt. És persze van, hogy nem vesszük észre, segítségre van szükségünk. Pedig érdemes ezekre a jelekre odafigyelni, hogy időben észleljük azokat, és megtehessük a szükséges lépéseket ahhoz, hogy megmentsük a kapcsolatunkat.

Gyakori beszédtéma

Ha a párunk megemlíti, esetleg többször is, hogy segítségre lenne szükségünk, hogy valami nincs rendben és változtatás szükséges, akkor ne seperjük a szőnyeg alá, foglalkozzunk mi is a problémával, esetleg keressünk fel egy szakembert, aki segíthet nekünk a problémák megoldásában.

Gyengédség (Fotó: illusztráció unsplash.com)

Hirtelen hiány

Ha azt tapasztaljuk, hogy a korábbinál lényegesen ritkábban bújunk össze, ha egyre kevesebb vagy el is tűnt az intimitás a kapcsolatunkból, akkor is érdemes beszélgetni, megbeszélni, és természetesen ebben az esetben is szóba jöhet egy szakember.

Folyamatos sértegetés

Ez az a szituáció, amikor a pár egyik fele folyamatosan kritizál, sérteget, számonkér – esetleg oda-vissza megy ez a játszma. Ebben az esetben sem beszélhetünk olyan nagy szerelemről, tegyük szóvá, beszéljük meg, hogy mi lehet a baj kettőnk között.

Harmadik szereplő

Természetesen a megcsalás vagy csak annak a lehetősége is felmerülhet egy kapcsolatban abban az esetben, amikor valami nem működik a két ember között. Előzzük meg a bajt és beszélgessünk: mondjuk el, hogy érezzük, mit tervez a másik, és hogy ez nekünk hogyan esik – vagy fordítva: legyünk őszinték, és mondjuk el mi, hogy éppen min gondolkozunk, mit terveztünk.

Szeretetben (Fotó: illusztráció unsplash.com)

Megértés nélkül

Ez az a szituáció, amikor egyszerűen képtelenek vagyunk és talán nem is akarjuk megérteni a másikat. Pedig ahhoz, hogy jól működjön minden, fontos, hogy értsük a másikat. Beszéljük meg, és persze ha szükséges, kérjünk fel egy szakembert, hogy segítsen rávilágítani a kettőnk közötti problémákra.