Te + Én

Nem szívleljük az anyósunkat? Egy csipet diplomácia a titok

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy csodás anyóssal áldja meg az ég – és egyébként is, az anyós-meny kapcsolat mindig egy kicsit problémás, hiszen az édesanyák általában nehezen viselik, ha a fiúknak egy másik nagyon fontos nő is van az életében. Ha a mi anyósunk sem egy tündér, de nem szeretnénk emiatt folyamatosan konfliktust, fogadjuk meg az alábbi tanácsokat!

Szabjuk ki a határokat!

Senki nem szeretné, ha az anyósa minden nap megjelenne a küszöbön, ezért nagyon fontos, hogy jó előre felállítsuk azokat a határokat, amelyek számunkra kényelmesek. Ezeket azonban ne az anyóssal beszéljük meg, hanem a párunkkal – az ő dolga, hogy ezt kommunikálja a családdal. Egy dolog azonban nagyon fontos: még véletlenül se éreztessük a párunkkal, hogy nem szeretjük a családját, ez ugyanis nagyon rosszul eshet neki. Inkább arra koncentráljunk, hogy tartsuk fenn az egészséges kapcsolatot.

Külföldről hazatérő hozzátartozóikat köszöntik helyiek a brisbane-i repülőtéren 2022. február 21-én. Ausztrália csaknem kétévi járványügyi zárlat után a mai naptól újra megnyitotta határait a külföldiek előtt.
MTI/EPA/AAP/Darren England

Mindig kedvesen álljunk hozzá minden szituációhoz

Az anyós-meny kapcsolat nagyon sok türelmet és megértést igényel mindkét fél részéről, így fontos, hogy ne negatívan, hanem pozitívan, kedvesen és nyitottan álljunk hozzá minden szituációhoz. Fontos, hogy képesek legyünk áldozatokat hozni a jó kapcsolat érdekében (néha elmenni ateistaként is a vallásos családdal templomba, például), hiszen így a párunk családja is láthatja, hogy csapatjátékosok vagyunk.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Minden problémát beszéljünk meg azonnal

Ismét: ne a családdal, hanem a párunkkal, legalábbis először. Fontos, hogy tiszteletben tartsuk, hogy ez elsősorban az ő családja, így nem érdemes konfliktust kezdeményezni akkor, ha nem beszéltük meg először a másikkal. Könnyen lehet, hogy ő sokkal hatékonyabban és ügyesebben tudja lerendezni a helyzetet, mint mi tudnánk, ráadásul tőle nem is fogja annyira támadásnak venni senki, mint ahogyan tőlünk venné. A cél most is az, hogy minél kisebb konfliktussal és drámával megoldhassuk a problémákat.