×

Te + Én

A szinglilét íratlan szabályai

Az egyedüllét lehet tudatos választás eredménye is, nem minden esetben „sodródunk bele”, és ezáltal lehet egy boldog, termékeny, teljes állapot, még csak nem is kell feltétlenül átmenetként tekintenünk rá.

Szinglinek lenni, senkiért sem felelni látszólag a világ legegyszerűbb élethelyzete, valójában azonban vannak szabályok, melyekhez tartanunk kell magunkat minden élethelyzetben.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Ne adjuk lejjebb

A szinglik egyik legfontosabb szabálya, hogy soha ne tegyük lejjebb a mércét csak azért, mert félünk a magánytól. Nem kell elfogadnunk egy olyan ember közeledését, akit nem tartunk vonzónak, csak azért, mert egyedül vagyunk. Válogassunk bátran tovább, hiszen ha már az első pillanatban sem tetszik az illető, gondoljunk csak bele, mit fogunk érezni hónapok, évek múlva! Nem szükséges megalkudni, annál sokkal jobb az egyedüllét.

Önfejlesztés

Tartsuk magasan a mércét magunkkal kapcsolatban is: a két kapcsolat közti időt szánjuk önmagunkra, és fejlesszük agyunkat, testünket, szellemünket: használjuk ki, hogy nincs kihez hazasietni, sportoljunk munka után, tanuljunk meg egy új nyelvet, esetleg iratkozzunk be egy olyan tanfolyamra, amit már régóta kinéztünk magunknak. És olvassunk, amennyit csak szeretnénk.

Legyünk nyitottak

Ragadjunk meg minden egyes lehetőséget, használjuk ki, ha nincs miért, nincs kiért nemet mondani. Ismerkedjünk buszon, parkban, moziban – nem feltétlenül csak azért, hogy párt találjunk, hanem csupán az élmény miatt: mi leszünk általuk, a legkülönfélébb emberi sorsok által többek és jobbak.

Szabad élet? Legyenek határok

Habár szingliként szabadok vagyunk, azt teszünk, amit csak szeretnénk, azért ne essünk át a ló túloldalára: bizonyos szabályokat még akkor is be kell tartanunk, ha éppen senki nem lát, senki nem „felügyel” minket. Éljük úgy az életünket, hogy minden este (és reggel) tükörbe tudjunk nézni, és soha ne kelljen szégyenkezni amiatt, amit megtettünk.