×

Te + Én

Miért nem talál már rád a szerelem?

Amikor kislányként a fehér menyasszonyi ruháról és a hozzá passzoló szőke hercegről álmodoztál biztos, hogy senki nem szólt arról, hogy milyen bonyolult dolog a párkeresés.

Számos rajtad kívülálló oka is lehet, hogy épp nincs komoly kapcsolatod, de talán akad néhány olyan részlet e mögött, amin változtathatsz. Nézz szembe a valósággal! Elképzelhető, hogy önmagad ellensége vagy, ha a párkapcsolatokról van szó?

Fotó: Illusztráció (Unsplash.com)

Biztos, hogy tiszteled önmagad?

Ha folyton olyan férfival kezdessz, aki elérhetetlen, legyen az amiatt, mert nem akar komoly kapcsolatot, vagy akár házas, akkor elképzelhető, hogy valamiért nem tartod magad elégnek ahhoz, hogy olyannal alakíts ki kötődést, aki tényleg szeret téged és nem csak egy hiánypótlás vagy az életében. Tedd fel magadnak a kérdést, vajon miért ítéled magad eleve kudarcra olyanokkal, akik képtelenek az elköteleződésre?

Elképzelhető, hogy az előző kapcsolatod akadályoz?

Néha annyira megsérülünk egy volt szerelemben, hogy képtelenek vagyunk újra megnyílni, hogy így elkerüljük a csalódást. Vannak olyanok is, akik mindenkit az exükhöz hasonlítanak, hiszen csodás szerelmet éltek meg és attól félnek ahhoz hasonlót már nem találnak. A kérdés az, hogy képes vagy-e elengedni a múltat, és adsz-e egy esélyt valaki újnak az életedben. Ne felejtsd el, minden szeretted egyszer idegen volt, amíg meg nem ismerted.

Lehet, hogy túl nagyok az elvárásaid?

Lehet, hogy pont azért nem veszed észre azt, akivel boldog lehetnél, mert fejben összeírtál egy listát a tökéletes férfiról, és ha valaki ennek nem felel meg, már szóba se jöhet. Ha elengedsz pár beidegződést az elképzelt férfival kapcsolatban, lehet valaki olyanra lelsz, aki bár nem tökéletes, de pont emiatt fogsz fülig beleszeretni. Lépj ki a komfort-zónádból és adj esélyt más típusú férfiaknak is, talán a végén nagyot fogsz csodálkozni.