×

Te + Én

Útmutató férfitípusokhoz

Ahogy nincs két egyforma férfi, vagy nő, úgy nincs két egyforma randi sem. Az első találkozásokban azonban annyi közös, hogy mindegyik az első. S éppen emiatt az ember nem mindig érzi magát a legkomfortosabban, hiszen annyi kérdés merül fel ilyenkor, hogy csoda, ha egy épkézláb mondatot ki tud nyögni, az izgulásról nem is beszélve.

Sokan azonban úgy gondolják, hogy pl. a férfiak esetében, vannak bizonyos típusok aszerint kategorizálva, hogy ki hogyan viselkedik az első randin. Ezek persze nem tudományos terminusok, de ha jobban belegondolunk van bennük valami!

Fotó: Illusztráció (Unsplash.com)

Íme, 10 férfi típus, akivel simán találkozhatsz egy első randin!

1. A detektív
Ő az, aki már az első perctől kezdve kérdésekkel fog bombázni a legváltozatosabb témákkal kapcsolatban. Úgy is mint, „Meddig tartott az előző kapcsolatod?”, „Tudsz főzni?”, „Hány gyereket akarsz?”, stb. Ezt fel lehet fogni úgy is, hogy nagyon kíváncsi rád, de úgy is, hogy vizsgáztatnak, mint anno a suliban.

2. A nagyvonalú
Ő az, aki biztosít róla, hogy étteremben bármit rendelhetsz, sőt ő maga tukmálja rád a pezsgőt. Hogy tényleg ennyire gáláns, vagy csak a pénztárcájával akar megfogni, azt már neked kell majd eldöntened.

3. A fura
Az ilyen pasinál egyszerűen zsigerből előjön benned az érzés, hogy „itt valami nem stimmel”. Persze kérdéses, hogy kinek mi a fura, de ha valami nagyon nem odaillőt mond, vagy kiderül, hogy elég bogaras szokásai vannak, akkor az már jelent valamit.

4. A nyers
Ő az, aki a nyers férfierőt képviseli, annak minden sztereotípiájával. Hangos, nem kér, hanem követel, s ami a szívén, az a száján. Ő nem fog a szó klasszikus értelmében bókolni, vagy udvarolni, szépeket mondani, hiszen ő a tettek embere.

5. A mama pici fia
Régi mondás, hogy a férfiak az anyjukat keresik leendő párjaikban, ez pedig valakinél olyan formában van jelen, hogy felnőttként sem tud elszakadni az anyjától. Ő lesz az a kissé szégyenlős, kicsit esetlen valaki, akinek valójában az anyukája választja a randipartnereket, vagy legalábbis a véleménye kikerülhetetlen a pasi választásában.

6. A Casanova
Ő az, aki – ahogy mondani szokás – egyszerre több vasat tart a tűzben. A naptárja tele van randikkal, persze különböző nőkkel. Rendszerint nagyon elegáns férfi, aki valóban ért a nők nyelvén megnyerő stílusának köszönhetően. Másfelől viszont örülhetsz, ha egyáltalán a nevedet megjegyzi és nem az előző csaj nevén szólít.

Fotó: Unsplash/ Ben White

7. A romantikus
Ő hisz a klasszikus értelemben vett romantikában. Tőle biztosan virágot kapsz (és nem csak alkalmakra), szereti a gyertyafényt és bókokkal kényeztetni. A romantikus típus mélyen a szemedbe néz és elmondja érzelmeit, nem fél kinyilvánítani szerelmét. Egy nő pedig szereti, ha értékelik és tenyerükön hordozzák, ehhez pedig szükségesek a romantikus gesztusok.

8. Az elhagyott
Előfordulhat, hogy pasival hoz össze az élet, aki mondjuk még nincs túl az előző csalódáson. Így meglehet, hogy ő még minden azt a másik nőt fogja látni, így benned is. Nem téged figyel, hanem csak arra kapja fel a fejét, hogy pl. ugyanolyan a fülbevalótok.

Fotó: Unsplash/ Priscilla Westra

9. A vicces
Mellette nem unatkozol, mindig megnevettet és úgy érzed, vele pozitívabb, tartalmasabb életed lehet. A nők alapvetően vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akik vidámmá teszik őket, hiszen ez a boldogság egyik jele. Persze fontos, hogy a humor-lepel mögött mély érzések is legyenek és egy kis komolyság, ha az adott helyzet megkívánja.

10. A stréber
Valószínűleg azok közé tartozik, akit az osztálytársai folyamatosan szívattak a gimiben. Tartózkodó, furcsa és kicsit szégyenlős is. Odavan az elektronikai újdonságokért, nagyon olvasott lehet, hogy több nyelven is tökéletesen beszél. Remek szellemi képességei miatt nagyszerű beszélgetőpartner. Nem követik azonban a trendet és nem vesznek fel divatos holmikat, a kényelmet részesítik előnyben.