×

Te + Én

Ezeket a témákat jobb elkerülni a békesség érdekében

Három téma, ami a veszekedések örök forrása.

Minden pár életében előfordulhatnak kisebb-nagyobb veszekedések. Ha egy kapcsolatban nincs ilyen, akkor ott valami nem stimmel. Most összegyűjtöttük a 3 legtipikusabb témát, amin bizony össze tud csapni a szerelmespár.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

1. Féltékenység
Van olyan ember, aki egyáltalán nem féltékeny? Ha igen, az vagy nagyon beképzelt, vagy nem is szereti igazán a párját. A féltékenység egyáltalán nem abban mutatkozik meg, hogy állandóan csekkolni kell a másik telóját, vagy nem engedi el valamelyik fél a másikat sehova, hanem apró részletekben rejlik, hiszen ami a miénk, azt szeretjük, az kell nekünk, nem engedjük, hogy más lecsapjon rá.
Itt nem arról van szó, hogy ki mennyire biztos magában. Ha valaki párt választ, akkor azért teszi, mert a másik tényleg kell neki. Legalábbis normális esetben. Ezért nem szabad a féltékenység okát magunkban keresni. De a lényeg, hogy valamilyen szinten minden emberben ott van ez a zöld szemű szörnyeteg. Ebből viszont rengeteg konfliktus adódhat.

2. Tulajdonságok
Ha valakibe beleszeretsz, azért teszed, mert úgy tetszik, ahogy van! Nem azért választod magad mellé, hogy majd átformáld. Mégis vannak olyan apró dolgok, akár a késés, a figyelmetlenség, ami alapot teremthet a veszekedéshez.

3. A rend
Ha már az összeköltözés megtörtént, a rend mindig fontos egy pár életében. Az egyik fél lehet rendmániás, vagy épp kupis, ebben is kompromisszumot kell kötni. Ki hol takarít, vagy ki mit csinál annak érdekében, hogy sose legyen probléma abból, ha a pár valamelyik része nem viszi ki egyből a jégkrém papírját a szemétbe.

Ti mivel folytatnátok?