×

Te + Én

Tervezzünk közös utazást a párunkkal gyorsan és egyszerűen

A szerelmünkkel elvonulni a világ vizslató szeme elől az egyik legjobb dolog a világon. Ha csak néhány napra is a hátunk mögött hagyhatjuk a szürke hétköznapokat – mi lehetne izgalmasabb? Különösen, ha mindez egy spontán ötlet, és kettesben követjük el, kézen fogva, szerelmesen. Mutatunk néhány ötletet, hogyan csináljuk, vagyis így tervezzünk gyorsan közös utazást a párunkkal.

(Fotó: unsplash.com)

A spontán dolgok a legjobbak, legalábbis ha próbáltuk már, biztosan tudjuk, hogy a tervezett programok arányaiban a legtöbbször nem úgy sülnek el, mint ahogy terveztük, a terv nélküli, vagyis spontán ötletek pedig – mivel nincsenek (nagy) elvárásaink – általában klassz élmények lesznek. Nos, ezen felbuzdulva akár már a következő napokra vagy a közelgő hosszú, húsvéti hétvégére is leszervezhetünk gyorsan egy közös utazást, amivel meglephetjük a párunkat. Vagy csak vessük fel az ötletet, s ha benne van a partnerünk, ne habozzunk, szervezzük le, és utazzunk el valahová, hogy új és még újabb emlékeket zsebelhessünk be – közösen.

Igaz, amilyen könnyűnek tűnik, sokszor mégsem olyan egyszerű spontánnak lenni. Mert már megszoktuk, hogy szervezünk, hogy mindenre gondolunk, hogy túlgondolunk mindent, nem pedig legyintünk, és gondoljuk, hogy „majd lesz valahogy”. Pedig ez lenne az egyik alapja a spontán élményeknek. Mutatunk néhány ötletet, hogyan csináljuk, vagyis így tervezzünk gyorsan közös utazást a párunkkal.

  • Legyünk tényleg spontánok. Ami először eszünkbe jut, tegyük azt, ne gondoljuk, ne szervezzük túl.
  • Nézzük át a „last minute” ajánlatokat, biztosan találunk közöttük egy olyan úti célt, ami megtetszik, ahová szívesen elutaznánk akár a következő hétvégén.
  • A legjobb, ha valami közeli célpontot nézünk ki, ami lehet akár külföld is, de minél közelebbi, valószínűleg annál olcsóbb lesz, ami szintén fontos szempont lehet egy spontán utazás alkalmával.
  • A szállás esetében is törekedjünk arra, hogy minél olcsóbb legyen. Ha nem is hostel, de egy kiadó szobát valószínűleg gyorsan találunk valahol a centrum közelében, amit megér lefoglalni két-három éjszakára.
  • Mivel valószínűleg tudjuk, hogy a párunk melyik hétvégén vagy mely napokon ér rá, akár meg is lephetjük ezzel az izgalmas élménnyel.
  • Csomagoljunk okosan: ne legyen csekkolt bőröndünk, elég egy kézipoggyász a legfontosabb dolgokkal.