×

Te + Én

Hogyan vonzzam be magamnak az igazit?

Sokan keresik a nagy Őt, olykor talán egy egész életen keresztül. És vannak azok a szerencsések, akik előbb-utóbb rátalálnak az igazira. De vajon ez utóbbiak hogyan csinálják? Egyáltalán tesznek-e bármit is annak érdekében, hogy rátaláljanak arra az egy személyre, aki számukra a nagy Őt jelképezi? De ne csüggedjenek azok sem, akiket eddig elkerült az igaz szerelem. Íme néhány hétköznapi tanács: így vonzhatjuk be az életünkbe az igazit.

Mi legyünk az elsők

Ne azzal foglalkozzunk, hogy másoknak mi lehet a jó, mit akarhat, mi tetszhet valakinek, hanem helyezzük saját magunkat az első helyre. Legyünk mi a legfontosabbak, érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ha jól vagyunk, azt mások is látják, és egyszeriben vonzani fogjuk az embereket.

Én vagyok az első (Fotó: illusztráció unsplash.com)

Álljunk ki önmagunkért

Ne hagyjuk, hogy elnyomjanak bennünket, és ne tegyünk mindent úgy, ahogy mások elvárják tőlünk. Olykor igenis kell nemet mondani, vagy a véleményünket közölni erről vagy arról a dologról. Ne féljünk kiállni önmagunkért.

Megcsinálom (Fotó: illusztráció unsplash.com)

Ne akarjuk annyira

Ha mindennap úgy indulunk el otthonról, hogy „na, majd ma megtalálom az igazit”, akkor nem csoda, hogy nem sikerül. Engedjük el, és éljük a saját életünket – és amikor egyáltalán nem számítunk rá, majd akkor találkozunk valakivel, aki… Ha elsőre mindenkiben azt látjuk, hogy „majd ő lesz az”, a nagy nyomás és akarás miatt szinte biztos, hogy nem jön össze dolog – vagy nem olyan lesz, mint ahogy elképzeltük.

Apropó, fantázia

Nem baj, ha alkalomadtán elképzeljük, milyen lenne az a valaki, aki akár a nagy Ő is lehetne az életünkben. Persze ne is konkrét dolgokra gondoljunk, annak lehet talán a legkisebb esélye, hogy rátalálunk. De ha csak körvonalakban elképzeljük, hogy például segít az embereknek, magas, jól öltözött, és így tovább, és a pozitív érzelmeinkre koncentrálunk, amik átjárnak bennünket, akkor egy nap, amikor nem is számítunk rá, talán szembejön velünk az utcán.