×

Te + Én

Érett, vagy éretlen a párunk?

Egy kapcsolat tartóssága sok mindentől függhet, ebbe pedig beletartozik az is, hogy a két ember mennyire hasonlít vagy nem hasonlít egymásra. Azt is szokták mondani, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ám egyvalamiben igen fontos, hogy egyformák legyünk szerelmünkkel, ez pedig nem más, mint az érzelmi érettség. Nézzük, mik a jelei annak, ha érettebbek vagyunk párunknál.

Higgadtság

Előfordul, hogy megbeszélünk szerelmünkkel egy randit vagy bármilyen találkozót, és mivel mi, nők hajlamosak vagyunk elkésni, ezért természetesen megeshet, hogy később érünk oda a randevúra. Ha ilyen esetekben a párunk borzasztó türelmetlen, idegesen vagy akár veszekedve hívogat minket közben, az azt jelenti, hogy nem éppen az érettségéről híres a választottunk.

Hasonló szituáció, hogy ha mi sokkal hamarabb képesek vagyunk bocsánatot kérni, vagy esetleg mindig mi vagyunk azok, akik elismerik, ha hibáztak, míg párunk erre soha nem képes.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Fontossági sorrend

Egy párkapcsolatban természetesen nagyon fontos, hogy tudjunk egymás nélkül is minőségi időt eltölteni, legyen szó a barátokról vagy a családról.

Természetesen a barátok nagyon fontosak, de az rengeteget számít, hogy mi a fontossági sorrendünk. Ha folyamatosan előtérbe helyezzük a baráti programokat, és ehelyett lemondjuk a szerelmünket, az nem biztos, hogy egészséges, de leginkább arra utal, hogy az a fél, aki folyamatosan másokat vesz előrébb a szerelme helyett, érzelmileg éretlen.

Változtatás

Mondhatni egész életünkben változunk bizonyos mértékben, ám ezek a változások természetesen és magunktól jönnek létre.

Ha a párunk folyamatosan meg akar minket változtatni, a külsőnket, a belsőnket, a viselkedésünket, akkor az jelentheti azt is, hogy a saját ízlése alapján szeretne minket átalakítani. Fontos, hogy párunk önmagunkért szeressen, ráadásul ez a fajta viselkedés abszolút az érzelmi érettség hiányából fakad.