Te + Én

Hogyan legyek boldog vele? Egy könyv, ami új kapukat nyithat

Egy holland párterapeuta könyve valódi útmutatást ad ahhoz, amire mindenki vágyik: hogyan legyek boldog vele?

Mindenki vágyik a hosszú, boldog szerelmi kapcsolatra, de ez a vágy nem teljesül mindig magától értetődően. Karin Wagenaar könyve éppen arról szól, hogyan tudod azt a könnyen tovasuhanó árnyat, amelyet szerelmi kapcsolatnak nevezünk, megragadni és megtartani, hogyan tudod a kapcsolatot annak látni, ami, és hogyan tanulhatod meg alakítani.

„Olvasóként képet kaphatsz a szerelmi kapcsolatokhoz fűződő saját viszonyodról és érzéseidről: vagyis a kötődési stílusodról. Szembesülhetsz saját szokásaiddal és mintázataiddal – mind a pozitívakkal, mind a negatívakkal -, amelyeket a szerelmeddel járt táncban követsz” – írja a könyv ajánlója.

Nyári szerelem? (Fotó: illusztráció pexels.com)

Ez a könyv képessé tesz arra, hogy a szerelmi kapcsolatokról szerzett új keletű tudást magadévá tedd, és alkalmazni tudd saját intim kapcsolataidban. Mindezt a rád jellemző módon: olyan módon, amely segít neked jobb és szorosabb kapcsolatot kialakítani a szeretett személlyel.

Soha korábban nem voltunk ilyen mértékig képesek arra, hogy megértsük a romantikus szerelem tragédiájának lényegét, jobban kielemezhessük, mi siklik félre a szerelmi kapcsolatokban, és mi kell ahhoz, hogy életben tartsuk a szerelmet, miközben önmagunkhoz hűek és hitelesek maradunk.

A Hogyan legyek boldog veled? című kötet bemutatja, milyen forgatókönyv szerint alakulnak általában a párkapcsolatok, és hogyan befolyásolja fejlődésüket az, ahogyan mi magunk nevelkedtünk.
Karin Wagenaar pszichoterapeuta és párterapeuta 1991 óta saját praxissal rendelkezik, amelyben segít a pároknak kapcsolatuk javításában, helyrehozásában. Ő vezette be Hollandiában az érzelmekre fókuszáló terápiát (EFT), és ő a holland EFT Alapítvány létrehozója is.

„Azért írtam meg ezt a könyvet, mert nap mint nap olyan párokkal és kliensekkel foglalkozom, akik nem találják a helyüket a kapcsolatukban. A klinikán, ahol pár- és családterapeutaként dolgozom, mindig újból szembesülök azzal, hogy a kliensek korábbi életében már annyi minden félresiklott, hogy szinte nincs is képük az egészséges kapcsolatról.

Látom, hogy nem könnyű evezni, ha valakinek még sosem volt lapát a kezében…” – írja a szerző.