×

Te + Én

Túl gyors a tempó? Állj meg, és gondold át az ismerkedési folyamatot!

Amikor találkozunk valakivel, és kialakul közöttünk egy izgalmas, romantikus kapcsolat, hajlamosak lehetünk egy kicsit siettetni a dolgokat, mert szeretnénk minél hamarabb elérni azt a biztonságot nyújtó, állandó állapotot, amit egy boldog hosszú távú kapcsolat megadhat. Viszont nem biztos, hogy jól tesszük, ha sietünk: ezek a jelei, ha túl gyorsan haladunk az új kapcsolatunkban.

Sokan azt hiszik, ha fejest ugranak egy új kapcsolatba, attól lesznek boldogok. Előfordulhat, de a szakemberek szerint is jobb, ha kivárunk, és lépésről lépésre haladunk. Nem kell siettetni a dolgokat, hiszen ha megtaláltuk az igazit, ő valószínűleg akkor is mellettünk marad, ha nem költözünk össze egy hónapon belül – sőt, lehet, hogy éppen ezzel riasztjuk el magunk mellől. Ahelyett, hogy rohannánk a vágyott cél elérése felé, hagyjuk, hogy a dolgok ideje magától eljöjjön. Ezek a jelei, ha túl gyorsan haladunk az új kapcsolatunkban.

Túl gyorsan haladnak a dolgaink? (Fotó: illusztráció unsplash.com)

  • Túl hamar kezdünk el teljes mértékben megbízni a másikban.
  • Nem adunk elég teret egymásnak, sülve-főve együtt vagyunk, folyton egymás nyakán lógunk.
  • Alig ismerjük egymást, mégis feltétel nélkül a másikra bízzuk az életünket.
  • Még soha nem veszekedtünk – pedig minden kapcsolatban eljön ez a pillanat, ez is hozzátartozik ahhoz, hogy megismerjük a másikat.
  • Sok időt töltünk egymás karjában, viszont valójában soha nem beszélgetünk semmiről, főleg a komoly témák nem kerültek elő.
  • Túl hamar mutatjuk be egymást a családunknak, barátainknak, pedig még mi sem tudunk a másikról szinte semmit.
  • Egyre kevesebbszer találkozunk a barátainkkal, és nagyon sok időt töltünk az új párunkkal.
  • Elveszítettük önmagunkat: rövid idő alatt teljesen az új kapcsolatnak élünk, nem csináljuk a saját dolgainkat, nem éljük a saját életünket.

Ha felismertük a jeleket, érdemes lehet megállni, és végiggondolni, hogy hol is tartunk, mi a célunk, valóban jó embert, jó kapcsolatot választottunk-e. Törekedjünk arra, hogy minél jobban megismerjük egymást, és hagyjuk, hogy a fontos párkapcsolati mérföldköveknek, mint például az összeköltözés, valóban eljöjjön az idejük.