Te + Én

Személyiségünk a kapcsolatunk ujjlenyomata

„Mindannyian különböző személyiséggel, más és más jellemzőkkel és tulajdonságokkal rendelkezünk, többek között ezért sem reagálunk egyformán bizonyos helyzetekben. A kapcsolatok is ilyenek, amire az egyik fél valahogy reagál, a másik fél valószínűleg másképp fog. Érdemes lehet ezt észben tartanunk például egy-egy konfliktus vagy vita esetén is” – magyarázta Kelly Bos párkapcsolati terapeuta, hozzátéve, hogy ha megismerjük önmagunkat, az nagyban hozzájárulhat a sikeres párkapcsolathoz is.

Íme, így befolyásolhatja a személyiségünk a kapcsolatunkat.

Meg kell beszélni (Fotó: illusztráció pexels.com)

Kíváncsiság: Azok, akik nagyon kíváncsiak, akár tudat alatt is olyan dolgokat keresnek, amelyek nem működnek a kapcsolatban, és ezekre helyezik a hangsúlyt ahelyett, hogy a pozitív dolgokat helyeznék előtérbe.

Lelki sérüléssel küszködés: Valószínűleg ezt a sérülékenységet továbbviszik a kapcsolatba is, és minden problémát erre vezethetnek vissza.

Állandó kedveskedés: Ez jól hangzik, de ha valaki állandóan a másik kedvét keresi, és csak olyasmiket tesz vagy mond, amikről tudja, hogy a másiknak az jó, nem biztos, hogy számára is ugyanaz megfelelő lehet, és ebbe könnyen ki lehet égni, bele lehet fáradni.

Együtt (Fotó: illusztráció pexels.com)

Tökéletességre való törekvés: Észszerűtlen elvárásokat vonzhat maga után, ha valaki folyton a tökéleteset keresi.

Befelé forduló személyiség: Állítólag a félreértések leggyakoribb forrása, ha a kapcsolatban valamelyik fél inkább befelé forduló, mert nem mondja el, mit gondol, mit szeretne, csak magában tartja, ami révén a kapcsolat, illetve a másik fél nem tud fejlődni, nem tud segíteni.