×

Te + Én

Barátok, akikben több az üröm, mint az öröm

Van, akinek sok van, akad, akinek csak egy-kettő. Gyerekkorból vagy már munkahelyről, de a barátoknak létezniük kell körülöttünk. De nem mindegy, hogy kit gyűjtöttél össze az évek alatt, és bizony, néha szelektálni kell.

Rosszul hangzik, hogy a barátokat dobjuk a kukába, mint egy darab papírt. Ne így képeld el, és nem is erre biztatunk. De vizsgáld meg, hogy akivel a gondjaid vannak, miért alakult így? Mit ad neked, te neki, és mennyiben segít, vagy hátráltat. Sokszor csak azt hisszük, hogy barát van mellettünk, de amikor baj van, kiderül, hogy még ismerősnek is rossz.

Haverokkal (Fotó: illusztráció pexels.com)

Van néhány típus, akit elkerülhetsz. Van, aki állandóan féltékeny. Pedig nem is a pasid. De ő nem is csak egy dologra féltékeny, és talán nem is mutatja. Csak célozgat, vagy egyszerűen nem tud veled örülni. Féltékeny a munkádra, az alakodra, a ruháidra, a pasidra, a lakásodra… és még hosszan lehetne sorolni. Hiába történik veled valami jó életed egyik, vagy másik területén ő nem tud örülni veled. Megsúgjuk, idővel ez csak rosszabb lesz…

De nem jobb a helyzet akkor sem, ha valaki kész pletykafészek. Mert milyen barát az olyan, kiben nem bízhatsz meg? Először tagad, hogy nem ő szólta el magát, aztán kiderül, hogy nem is elszólásról van szó, hanem direkt elárulta azt, amit te nem akartál, hogy mások tudjanak. Megbeszélhetitek a dolgot, de nem ígér sok jót.

Barátság (Fotó: illusztráció pexels.com)

És ott vannak azok is, akik csak akkor a barátaid, amikor azonos élethelyzetben vagytok. Ha neked van pasid, de ő épp szingli nem is hallotok egymásról. Ha épp boldog, de te nem, ne is reméld, hogy melletted lesz. Ráadásul ők azok, akik mindig csak ígérgetnek. Majd hív, majd találkoztok, és ha te nem keresed, talán már a nevedre sem emlékezne.