×

Te + Én

Kik és hol rontják el a kapcsolatokat?

Miért vagyunk érzékenyebbek a párunk kritikájára, mitől lesz egy kérdés bántó, és merünk-e erről szólni? Mielőtt egy férfi is nekünk esne, a címre megadjuk a választ: nem! Egy kapcsolat megromlásához is két ember kell, de egy kis odafigyelés sosem árt.

Sok férfi nem is tudja, hogy amit mond vagy tesz, az sokszor egy lavinát indít el a kapcsolatában. A nők számára a figyelemnél nincs fontosabb dolog, ha ez elmarad a férjüktől, párjuktól, akkor nem lehet csodálkozni azon, ha elkezdődnek a bajok.

Köszönöm, nem kérem (Fotó: illusztráció pexels.com)

 

Nem csak a nő dolga dicsérni egy támogatni. Legyen szó munkáról, vagy csak egy nehéz napról a háztartásban, de, ha ezt senki nem veszi észre, és nem érkezik rá biztató szó, akkor az nagyon fájó is lehet. Ahogyan az is, ha a férfi teljesen megfeledkezik a romantikáról. Amikor már a névnapon, vagy születésnapon sem érkezik tőle legalább egy apró meglepetés, vagy egy szál virág, akkor ugyancsak lehet aggódni.

Ami pedig végképp betesz bármelyik párkapcsolatnak, az a kritizálás. Drágám ne így, ne úgy, miért ezt, miért azt… Egy idő után már beszól a ruháidra, az alakodra, és a nem túl sikeres diétádra is. Még az is lehet, hogy ezekből soha, semmi nem szándékos, és szerinte ez még humoros is. Viszont lelki sérüléseket okoz, melyek nyomot hagynak, és pont annyira – ha nem jobban – fájnak, mint a fizikai bántások.