Te + Én

Még az is hajlamos a megcsalásra, aki hűséges? Az okok, eléggé meglepőek

A legtöbb esetben összetett dologról van szó, amit egy - egy esemény vagy jelenség koronáz meg és ennek hatására történik az, ami. De, hogy valójában miért nem tudott valaki hűséges lenni, az az esetek nagy részében talán megmagyarázatlan marad. Ráadásul a szakértők azt állítják, hogy bárki képes lehet arra, hogy megcsalja a párját. Ezek azok a meglepő okok, amiért még az is hajlamos a megcsalásra, aki hűséges.

A szakértők szerint ezek az okok főleg olyan kísértések, amit valaki nem kap meg az aktuális kapcsolatában.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy meg is teszik és félrelépnek, egyszerűen csak arról van szó, hogy még azok is elbizonytalaníthatók, akikről köztudott, hogy hűségesek a párjukhoz. Vélhetően azok is maradnak, de állítólag nem szabad róluk kijelenteni, hogy meg sem fordul a fejükben. Ezek azok a meglepő okok, amiért még az is hajlamos a megcsalásra, aki hűséges.

Stabilitás

Az egyik legmeglepőbb ok, amiért megtörténhet a félrelépés. A szakértők szerint ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy stabil kapcsolat megszokottá és unalmassá válik, és hajlamosak lehetünk arra, hogy szeretnénk egy kicsit felkavarni az állóvizet, egy kis izgalmat szeretnénk az életünkbe.

Szerelem? (Fotó: illusztráció unsplash.com)

Születésnapi mérföldkövek

Amikor rádöbben valaki, hogy már ennyi vagy annyi idős, öregszik és ezt nehezen dolgozza fel, hajlamos lehet arra, hogy bebizonyítandó, hogy neki van még keresnivalója a párkeresők körében, és ezt flörtöléssel, meggondolatlan kalandokkal próbálja bebizonyítani.

Kevesebb kereset

Egy párkapcsolaton belül a két fél valószínűleg nem keres egyformán. Ha nagyobb a különbség, a kevesebbet kereső fél érezheti úgy, hogy ő értéktelenebb, mint a másik, és ezt esetleg a félrelépéssel próbálja kompenzálni.

Folyamatos bizalmatlanság

Egy kapcsolatnak sem tesz jót, ha az egyik felet a másik folyton azzal gyanúsítgatja, hogy hűtlen és megbízhatatlan, mert önbeteljesítő jóslatként könnyen előfordulhat, hogy ha addig nem is tette meg, egyszer csak mégis félrelép.

Elvesztett állás

Akit elbocsátanak a munkahelyéről, az meglehetősen elkeseredetté válhat, kilátástalannak érezheti az életét. Olyan megerősítésre vágyhat, amely bebizonyítja, hogy ő bizony értékes és fontos. Ezért hajlamosabb lehet arra, hogy elcsábuljon egy olyan kalandba, amely mindezt (még ha ideig-óráig is) megadja.

Mi lehet a megoldás?

Az állandó őszinte beszélgetések, amelyek révén kideríthetjük, hogy a párunk valóban hogyan érzi magát. Főleg a kritikusabb élethelyzetekben legyünk ott a partnerünk mellett és biztosítsuk arról, hogy értékes és fontos a számunkra, legyünk hajlamosak a változtatásra, a kompromisszumokra.