Te + Én

Okos nőnek lenni sosem volt egyszerű, pláne ha társat keresünk

Legyen kedves, szép, jó humorú, figyelmes, hűséges, és még legalább tíz hasonló jelzőt fel tudnánk sorolni, hogy milyennek képzeljük el az ideális férfit. Csak azzal nem számolunk, ha a férfit egy dolog taszítja a nőben: az esze.

Persze, a legtöbb azt mondja, hogy okos nőre vágyik. De valójában nem tudják, hogy ezzel mit vállalnak. Sokkal inkább otthonosan érzik magukat egy olyan nő mellett, aki inkább csak bólogat, és megteszi, amit kérnek tőle, legyen a takarítás, főzés vagy az esti szex. Szóval senki nincs könnyű helyzetben. Az okos nő viszont tettetheti egy darabig, hogy nem is olyan okos. Talán bejön… Na, de után mi lesz?

Sok nő dilemmázik azon, hogy mely értékek domináljanak, amikor egy férfi van az oldalán. Cicababa, domina, iskolás kislány, vagy komoly főnökasszony. Vagy keverve, vagy árnyaltan. Számos körülmény befolyásolhat bennünket a döntésben, de egy biztos, megjátszani magunkat nem szerencsés.

Együtt mentünk nyaralni(Fotó: illusztráció pexels.com)

A párválasztásnak két fő meghatározó szempontja van. Az egyik a végzettség, a másik a kor. A felek általában olyan párt választanak, akinek a végzettsége a sajátjukétól csak kis mértékben tér el, vagyis így már alapból megteremtődik egy egyensúly. Most mondhatjuk azt, hogy de nem csak az iskola határozza meg az észjárásunkat.

Valóban. De egy-két randi után úgyis tudni fogod, hogy egyezik-e az ízlésetek, a világnézetetek. Nem kell, hogy atomfizikáról beszélgess vele, csak az egyszerű, hétköznapi dolgokról. Ha neked fontos például az irodalom, de ő azt sem tudja, hogy Ady Endre költő volt vagy festő, akkor abból, hosszú távon bajok lehetnek. Akkor is, ha nem kardinális kérdés a mindennapokban, de hiányozni fog az a pici plusz, amitől felnézel rá.

Az okos nő, párt is okosan választ, éppen ezért a szükségleteivel is tisztában van. Az önismeret a pszichológiában nem egyszerűen az elvárásaink tisztázását jelenti, hanem valami sokkal többet: mély találkozást önmagunkkal és azzal, hogy mit akarunk.