Te + Én

Aki szép és magabiztos, nehezebben talál párt?

Sokszor még a szépségkirályő-jelöltektől is azt halljuk, hogy nincs párjuk, és nagyon nehéz társat találni. A férfiak tényleg megrémülnek a szép és magabiztos nőktől?

A szépségre és a magabiztosságra általában nem úgy gondolunk, mint hátrányos tulajdonság, pedig bizony, sokszor így van. A szépség persze szubjektív dolog, és lehet, hogy ezt csak sugározza magából a nő, de azzal már rögtön a magabiztosságra is szert tett. Ez oda vezethet, hogy a férfiak kapásból elkönyvelik, hogy „na jó, egy ilyen csajnak biztos van párja”, és már meg sem próbálják megismerni, vagy megszerezni.

Már várlak…(Fotó: illusztráció pexels.com)

Ha mégis sor kerül erre, és megtudják, hogy az a szép hölgy magányos, akkor félig már nyert ügye van a férfinak. De csak félig. Onnantól elkezdődik egyfajta versengés. Mert ő sem akar kevesebb lenni. Rosszabb esetben csak addig érdekes számára a nő, amíg megkapja. Küzdelem és siker, aztán már nem is kell az egész.

A férfiak genetikájukból adódóan az erősebb nem. Mint az őskorban: vadásztak, halásztak, és megvédték az asszonyaikat. De mi a helyzet ma? Előbbi kettőre már nincs szükség. Védelemre még olykor lenne, de ha ezt sem érzik, mert annyira talpraesett és erős a nő, hogy inkább vissza is fordulnak a férfiak.

Bár a pasik szeretik hangoztatni, hogy kedvelik a független és magabiztos hölgyeket, amikor ilyen nőkkel kerülnek szembe, sokszor megrémülnek, hogy ők nem is erre számítottak. Hogy mi a megoldás? Bár tudnánk…