Te + Én

Mielőtt házasságra lépnél

Az egyik legromantikusabb pillanat egy pár életében, amikor eldöntik, hogy egybekelnek. Az esküvő után azonban jönnek a szürke hétköznapok és a nem várt nehézségek.

Mi most négy olyat témát szedtünk össze, amiről mindenképp beszélgetnie a házaspároknak. A legjobb, ha már az esküvő előtt tisztázzátok ezeket. És igen, tisztában vagyunk azzal, hogy négytől jóval több téma van, de ha a házasságot az asztalhoz hasonlítjuk, akkor fontos, hogy a négy láb közül egyik se billegjen.

1. Közös jövőkép

Érdemes beszélgetnetek arról, hogy milyennek látjátok magatokat 5 vagy akár 10 év múlva. Nem mellékes a karrier, a gyerek, a család, hol akartok lakni stb. Ha nem tudjátok, hogy ki, milyen jövőt szeretne, akkor támogatni sem tudjátok benne egymást. Ellenben, ha az információk birtokában vagytok és még egyeznek is a terveitek, akkor a célotok is közös.

Házasság (Fotó. illusztráció unsplash.com)

2. Mennyit engedtek a másiknak

Ma már az is kérdés lehet, hogy nyitott vagy monogám kapcsolatot terveztek. A monogámiának is van több típusa, és nem árt tisztázni, hogy mit szabad és mit nem, a másiknak.

Szabad-e flörtölni, vagy még belefér a csók is? Kezdhetitek a témát viccesen, amolyan „Jóbarátokosan”, amikor Rachel megengedni Rossnak, hogy elkészítse a hírességek listáját. Vagyis, ha a párod Angelina Jolival találkozik, te szemet hunysz felett. Vagy épp, még e felett sem. Rajtatok múlik.

3. Szexuális szabályok

Egy kapcsolat elején – amikor beindul a kémia és tart az újdonság varázsa – nem kérdés, hogy sok a szex, ám bizony idővel ez is megkopik. Mikor még minden szép és jó, furcsa is arra gondolni, hogy nem lesz mindig így. Ezért ezt a témát nem kell rögtön az elején tisztáznotok, de idővel vegyétek elő.

Tudjátok meg, hogy kinek mennyire fontos a szex? Volt-e traumatikus élménye valakinek? Osszátok meg a jó és rossz dolgokat is, majd beszéljétek meg, hogy mire vágytok és legyetek mindig biztonságban egymás mellett.

4. Anyagiak

Akármennyire is nem tetszik fontos a pénzügyekről beszélni. Nem csak az a kérdés, hogy mennyi lesz, hanem mennyi volt.

Érdemes tisztában lenni azzal, ha a másiknak adóssága van, el kell majd döntenetek, hogy közös bankszámlát szeretnétek, vagy továbbra is külön kasszát részesítitek előnybe és igen, a bizalomról is beszélnetek kell, mert ez éppúgy fontos a szexben, mint a pénzügyekben is.