Te + Én

Mindenki szereti, ha valaki gondol rá

Jó érzés tudni, hogy van valaki, aki sokat gondol ránk, aki szeret bennünket. És vannak olyan helyzetek, amikor azt kívánjuk, hogy egy bizonyos valaki bárcsak többet gondolna ránk – és írna nekünk, vagy felhívna bennünket. De vajon van-e arra mód, hogy valakinél elérjük, hogy többet gondoljon ránk – és mindezt persze szeretettel, jó érzéssel tegye? A szakértők szerint tehetünk ezért: így érhetjük el, hogy valaki sokat, de legalábbis többet gondoljon ránk.

Ahhoz, hogy valaki akkor is gondoljon ránk, amikor nem vagyunk együtt, a szakemberek szerint tartós benyomást kell gyakorolnunk az illetőre. Ez azt jelenti, hogy amikor együtt vagyunk el kell érnünk, hogy a másik jól érezze magát velünk, hogy amit együtt csinálunk, abban örömét lelje – mondta Rori Sassoon párkapcsolati szakértő. És ha ezt elértük, az érzés hatására elérhetjük, hogy hiányozzunk a másiknak.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Nem számít, hogy valakivel csak egyszer találkoztunk, vagy már évek óta együtt élünk, mindenki szereti, ha valaki gondol rá. És persze van néhány szokatlan, de állítólag mégis hatékony módja annak, hogy elérjük, valaki sokat, de legalábbis többet gondoljon ránk.

Íme a trükkök

Beszéljünk róla a közös barátokkal: így a fülébe kerülhet, hogy beszéltünk róla, eszébe juttatva, hogy létezünk, hogy találkoztunk, és hogy mi mindent csináltunk közösen.

Pozitívan zárjuk a beszélgetést: akár szóban, akár írásban beszélgetünk, a végén mondjunk valami pozitív dolgot, olyasmit, ami jóleshet a másiknak, amire szívesen emlékezhet, vagy ha legközelebb meglátja a nevünket a telefonban, eszébe jusson, hogy milyen kedvesek voltunk vele.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Nevettessük meg a másikat: akivel jól érezte magát, arra biztosan szívesen visszaemlékszik, főleg, hogy milyen sokat nevettünk együtt.

Hagyjunk neki „titkos” üzeneteket: csempésszünk a zsebébe, a táskájába vagy az íróasztalára egy-egy kis cetlin néhány kedves szót, szívhez szóló üzenetet. Elég annyi is, hogy „Legyen szép napod”, és ha meglátja, biztos eszébe jutunk, mosolyt csalunk az arcára és örömmel gondol ránk.

Emlékeztető illatok: használjunk egy bizonyos parfümöt, amit ha bárhol megérez, mi juthatunk róla az eszébe. De más illat is alkalmas lehet (friss tavaszi szél, virágok, frissen nyírt fű, fenyő, stb.) arra, hogy emlékeztesse ránk vagy a velünk töltött időre.

Keressünk egy dalt: beszéljünk egy slágerről, egy zeneszámról, mutassuk is meg neki, akár többször is. És legközelebb, ha meghallja azt a zenét, eszébe juthatunk.