Te + Én

Az ügyvédek szerint ne siessük el a házasságkötést

Szerelem, házasság, lakás, gyerek – legtöbbünknek így néz ki az ideális idővonal, amit kiszámítunk magunknak, persze apróbb változtatásokkal. Ezért ha szerelembe esünk valakivel, nagy az esélye annak, hogy szeretnénk is hozzámenni – válóperes ügyvédek szerint azonban könnyen lehet, hogy inkább át kellene gondolnunk újra a helyzetet, ha ez a 3 jel megjelenik a kapcsolatunkban.

A Psychology Today cikke szerint 2014-es statisztikák szerint nagyjából a házasságok 40 százaléka végződik válással. Persze lehetetlen megmondani, hogy melyik kapcsolat lesz annyira erős, hogy kibírja hosszú évtizedeken keresztül az együttélést, a problémákat, a veszteségeket és a sikeres időszakokat, de válóperes ügyvédek szerint azért vannak olyan jelek, amelyek már az elején garantálják, hogy nem fog sokáig tartani a házasság. Ha ezeket tapasztaljuk, gondolkodjunk el rajta, hogy megéri-e belevágni a szervezkedésbe.

1. Nem vagyunk biztosak abban, hogy elég erősen kötődünk a partnerünkhöz

Mindegy, hogy azzal van-e gond, mennyire illünk össze, valakinek az érzelmei mennyire erősek, vagy a szexuális vonzalom hibádzik, ha nem vagyunk benne elég biztosak, hogy megfelelően kötődünk a partnerünkhöz, nem érdemes belevágni egy házasságba. Egy ilyen kötelezettség előtt biztosnak kell lennünk abban, hogy a másikkal szeretnénk leélni az életünket, hiszen ha már most kétségeink támadnak, később a helyzet nem fog javulni.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

2. Külső nyomás miatt házasodnánk

A húszas éveinkben még a barátaink fele szingli és minden hétvégén bulizik, a másik fele pedig már gyereket vár, és lakást vásárol. A harmincas éveinkben azonban már elkezdhetjük érezni a nyomást, hogy lassan illene még akkor is megállapodni, ha még nem érezzük magunkat késznek ekkora felelősségre. Legyünk biztosak abban, hogy ha hozzámegyünk valakihez, az azért lesz, mert szeretnénk is, és fel is vagyunk rá készülve, nem csak azért, mert most már együtt vagyunk annyi ideje, hogy illene.

3. Túlstresszeljük az esküvőszervezést

Persze egy esküvőt megszervezni nem gyalog-galopp, de ha már túlzásba visszük az aggódást és a szorongást, az annak a jele, hogy valami nagyon nem stimmel. Ennek az időszaknak az izgatott készülődésről kellene szólnia, nem pedig a stresszről, a kettő között óriási a különbség. Ha mégis csak aggódunk és izgulunk, nézzünk magunkba, és gondolkodjunk el azon, hogy vajon tényleg a megfelelő emberhez megyünk-e hozzá.