Te + Én

IQ-szint és hűség, kéz a kézben járnak?

Egy kutatócsoport most azt állapította meg, hogy azok a férfiak, akik magasabb IQ-szinttel rendelkeznek az átlagnál sokkal kisebb eséllyel csalják meg a párjukat.

Mindig felmerül a kérdés, hogy kik a hűtlenebbek: a férfiak, vagy a nők? Brit kutatók most arra jutottak, hogy a nőknél az IQ-szint nem játszik szerepet, náluk egészen más okok vezetnek megcsaláshoz. Inkább az intimitás hiánya, az érzelmi elhidegülés áll a háttérben, míg a férfiak akár gondolkozás nélkül is képesek megcsalni a párjukat, ám náluk már összefügg az IQ-val.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Vagyis azok a férfiak, akik alacsonyabb intelligencia-hányadossal rendelkeznek hűtlenebbek a partnerükhöz. Az egyik tudós, Dr. Kanazawa, szerint ezen az eredményen nem szabad meglepődni, hiszen az evolúció során a férfiaknak megérte poligámnak lenni, hiszen a gének biztosabb továbbörökítése érdekében meg kellett próbálniuk minél több nőstényt meghódítani. Hogy ezt az ősi ösztönt ma leküzdjék, ahhoz már intelligencia kell.

Dr. Kanazawa szerint a nőkre ugyanez azért nem áll, mert az ő számukra az evolúció során mindig is a monogámia volt a kedvezőbb stratégia, így náluk a hűség vagy hűtlenség nem intelligencia kérdése.