Te + Én

A barátok fontosabbak, mint azt elsőre gondolnánk

A választott barátaink nagy hatással lehetnek az életünkre. Az, hogy kikkel barátkozunk, kiket engedünk a bizalmunkba, fontos szerepet játszhat abban, hogy milyen az életminőségünk. A barátok hatással lehetnek például a szokásainkra, a választásainkra, az érzéseinkre és arra, hogy magányosnak érezzük-e magunkat vagy fontosnak és egy csapat, egy csoport hasznos tagjának. Íme néhány dolog: többek között ezért fontosak a barátaink az életünkben.

A barátok segíthetnek abban, hogy egészséges legyen az önértékelésünk, megértenek, támogatnak bennünket, fontosak a megerősítésben, biztonságot jelenthetnek a számunkra.

Hatással vannak az életünkre – a barátok révén kialakulhatnak új szokások, befolyásolhatják az életmódunkat, a különböző helyzetekben a választásainkat és döntéseinket.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Inspirálhatnak bennünket, mivel a beszélgetések révén új ötletek merülhetnek fel, kreatív gondolatok születhetnek.

A minőségi barátság, az együtt töltött idő szórakoztató, szuper kikapcsolódást nyújthat a számunkra.

Bármilyen problémánk van vagy bármilyen (jó vagy rossz) esemény történik az életünkben, a barátokkal mindig, mindent meg lehet beszélni – nemcsak jó tanácsokat adhatnak, de szuper hallgatóságok is.

Nagylelkűek és megbízhatóak, egyenlő félként kezelnek bennünket. Nem versengenek, nem kritizálnak.

Nyíltan kommunikálnak egymással, őszintén elmondják egymásnak, hogy mit gondolnak, mit éreznek. Az igazi barátok nem ítélkeznek, elfogadják egymást olyannak, amilyenek.

Az igazi barátok hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális egészségünk megmaradjon, fejlődjön. Mindig mellettünk állnak, bármi történjék is az életünkben, akár jó, akár rossz döntéseket hoztunk.