Te + Én

Mit tegyünk, ha a párunk bulizni megy?

Avagy hogyan éljük túl azokat az estéket, amikor egyedül vagyunk otthon, míg a szerelmünk a haverjaival, vagy a munkatársaival együtt mulat valahol a hosszúra nyúlt éjszakában?

Valahol mindannyian tudjuk, hogy nem kellene, hogy zavarjon bennünket, amikor a párunk nélkülünk indul bulizni a barátaival vagy a kollégáival, esetleg csapatépítő tréningre utazik három napra vagy egy egyhetes fesztiválra. Tudjuk, hogy nem kellene aggódnunk, mert szeretjük egymást, mert bízunk a másikban, mert mi baj történhetne? Aztán ott ülünk a telefonunkkal a kezünkben és azon agyalunk, hogy felhívjuk-e, vagy majd csak később, esetleg írjunk egy üzenetet vagy várjuk meg, amíg ő jelentkezik?

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Elhajlási engedély

„A barátommal van közöttünk egy egyezség. A hosszabb külön programok alkalmával mindketten megadjuk egymásnak az ‘elhajlási engedélyt’ azzal a kitétellel, hogy védekezni kell. Ennek ellenére sem nyugodt az éjszakám, mert hiába gondolom azt, hogy egy éjszakán nem múlik semmi, a mi kapcsolatunk másnap ugyanúgy folytatódik, mégis nyugtalan vagyok és alig várom, hogy újból megölelhessük egymást” – árulta el Judit. A 30 éves asszisztens hozzátette, hogy lassan három éve vannak együtt a párjával, és még egyikük sem feküdt le mással – engedély ide vagy oda. Megbíznak egymásban, szeretik egymást, és ezért is bosszantja az az furcsa féltékenységérzés, amit olyankor érez, amikor a barátja bulizni van.

Féltékeny, álmatlan éjszakák

Engedményről és elnézésről hallani sem akar Brigitta. „Majd’ beleőrülök, amikor egyedül, a haverjaival megy bulizni András. A többnapos programok, mint a csapatépítő vagy egy fesztivál kész rémálom a számomra. Egy éve legénybúcsúra ment, az volt az egyik legnehezebb hétvégém. Nem tudom, miért vagyok ennyire féltékeny, pedig amúgy bízunk egymásban, ehhez képest alig tudok elaludni, folyton a telefonomat nézem, és igen, bármikor képes vagyok felhívni” – magyarázta a 26 éves fiatal. Azt is elmondta, hogy a párja eddig még nem csalta meg, amit el is hisz, de szíve szerint soha nem engedné el semmilyen buliba, mert azok az éjszakák számára kibírhatatlanok. A párjának persze nemigen számol be ilyesmiről, ennek ellenére András tudja, hogy a lány milyen féltékeny. Olykor már zavarja is, volt ebből konfliktusuk is. A szakításig azért nem jutottak el szerencsére.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Foglaljuk le magunkat

És hogy mit tehetünk ezeknek az álmatlan, feszültséggel és féltékenységgel teli éjszakákon? Andrea szerint az a legjobb ilyenkor, ha mi is elmegyünk bulizni a barátnőinkkel. „Akkor nem lesz alkalmunk azon gondolkozni, hogy vajon mit csinál a párunk. Mondjuk az is igaz, hogy ilyenkor nagyobb esélye van annak, hogy meggondolatlanul felhívjuk a másikat…” – gondolkozott el rajta. Az általunk megkérdezett nők szerint mindenképp érdemes valamilyen programot szerveznünk magunknak ezekre az estékre. Lehet szépítő, relaxáló este, filmnézős, beszélgetős, mehetünk moziba, színházba, vagy betervezhetünk egy adag otthoni munkát – bármi jó, ami eltereli a figyelmünket arról, hogy azon aggódjunk, hogy éppen mit tesz a szerelmünk. Merthogy valószínűleg semmit.