Te + Én

Női szokások, amelyektől falnak mennek a férfiak

Bizonyára több olyan szokást is tudnánk mondani, amit a párunk rendszeresen csinál, és esetleg az őrületbe kerget vele bennünket, de ezt nem, vagy csak nagyon ritkán, óvatosan tesszük szóvá, mert jobb a békesség. De vajon tudjuk, hogy mik azok a női szokások, amikkel az őrületbe kergethetjük a férfiakat? Diéta, késés, vásárlás, sírás és a többi. Mindenki válogassa ki, ami éppen rá jellemző. Összegyűjtöttünk 5 + 1 olyan szokást, ami bosszanthatja a párunkat, de a lista természetesen szabadon bővíthető.

1. Nem tudtam ott hagyni

A másik változata, hogy „olyan olcsó volt” és társai. Egy férfi talán soha nem értheti meg, hogy mi a különbség két – szerintük teljesen egyforma – szandál, nadrág vagy póló között. Pedig van, még ha árnyalatnyi is, mégsem vehetjük fel ugyanazzal a ruhával vagy táskával. Mi sem értjük, hogyan képesek egy hosszú hétvégére egy kisebb sporttáskával elindulni, hiszen sosem lehet tudni… Hiába, a férfiak bátrak!

 

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

2. Semmi

Mindig van valami. Olyan nincs, hogy egy nő csak ül a kanapén, néz maga elé némán, és akkor nincs semmi. A férfiak azonban világgá mennének, mit mennének, rohannának akkor, amikor ezt a választ hallják, mert tudják, nagyon is jól tudják, hogy van valami, és az nem semmi. Sőt. Ráadásul sokan a kamuzást sem kedvelik, a durcás „semmi” pedig, akárhogy is nézzük, kamu, vagyis mindenkinek jobb lenne, ha rögtön kiderülne, mi a bajunk. De azt hogy magyarázzuk meg bármelyik férfinak is, hogy mi sem tudjuk? Csak sejtjük…

3. Csak megkóstolom

Általános közhely, de a nők szinte állandóan valamilyen diéta vagy fogyókúra közepén vannak, ami jellemzően igen szigorú étrend követését jelenti (a maga kiskapuival, persze). De amikor beülünk valahová, az öntet nélküli salátánkon túl olyan szépen mosolyognak a sült krumplik és habos palacsinták, hogy leány legyen a talpán, aki kibírja, hogy nem csipeget. Csak egy falatot. Csak megkóstoljuk. És most tényleg mi tehetünk arról, hogy mindenhol olyan kis adagot adnak?

(Fotó: illusztráció pexels.com)

4. Másfajta rend(szer)

Nem tudni, miért, de a nők és a férfiak másképp látják a rendet, a rendszert. Pontosabban a férfiak szerint a nők egyáltalán nem képesek rendszert vagy rendset tartani, bezzeg ők! Nos, láttunk már mi is olyan garázst vagy szerelőműhelyt, amiben minden volt, csak éppen rend nem, de azt sem tagadjuk, hogy mi talán egy kicsit szabadabban értelmezzük azt, hogy mindent a helyére kell tenni. Vagyis majd eltesszük, de egyelőre jó helyen van az a ruha a fotel karfáján vagy az a bögre a kisasztalon.

5. Rugalmasabb időkezelés

Tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan mennyit is jelent az öt vagy a tíz perc. De miért kell annyira komolyan venni? Néhány percen semmi nem múlik, és egyébként is elszaladt az idő, mert még válaszoltunk egy levélre, egy üzenetre, vagy befejeztük a fejezetet az aktuális könyvünkben. Bárkivel előfordulhat, hogy egy kicsit megcsúszik, miért kell abból olyan nagy dolgot csinálni? Az a program megvár, még ha késünk is egy kicsit.

+ 1. Sírás lesz a vége

Egy elesett, meghatódott nő igazán vonzó lehet a férfiak számára, mert azt az érzést válthatja ki bennük, hogy azt a törékeny nőt meg kell vigasztalni, meg kell védeni. De vannak azok a könnyek, amik csak úgy kibuggyannak, amiknek látszólag semmi keresnivalójuk a való világban. S talán mi sem tudjuk pontosan, hogy éppen miért keseredtünk el olyan nagyon… A férfiak meg aztán végképp nem értik, miért kell minden apróság miatt az egereket itatni. Bárcsak tudnánk, hol a határ, de amikor az érzéseink átveszik az uralmat felettünk, inkább engedjük ki, mintsem elfojtsuk azokat.