Te + Én

A 40 feletti nők, lássuk be, tudnak valamit...

Szokták mondani, hogy a mai negyvenesek az új harmincasok, hiszen fiatalosak, modernek, lazák, és lássuk be, tudnak valamit! Egy nő igazán 40 felett ismeri meg önmagát, és pontosan ettől válik olyan ellenállhatatlanná!

Lássuk, melyek azok a szokások és tulajdonságok, amelyek igazán csak a negyven feletti nőkre jellemzőek, és amikről egy huszonéves még csak álmodozik!

Felülemelkednek az önsajnálaton

A húszas, sőt még a harmincas évek végén is hajlamos egy nő hosszasan dagonyázni az önsajnálat mocsarában. Egy negyvenes nőt is érnek kudarcok, csak az a nagy különbség, hogy addigra már remekül megtanult felállni a padlóról. Azt is megtanulja addigra, hogy nem éri meg hosszasan haragot táplálni valaki iránt, és nincs értelme önsajnálattal pocsékolni a drága időt.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Túl vannak a nagyobb szívfájdalmakon

A legnagyobb csalódásokat már átélték, így pontosan tudják, hogy egy bizonyos férfitípusra nem érdemes időt pazarolni. Másrészről ezek a pofonok csak még bölcsebbé teszik őket, hisz ami nem öl meg, az megerősít. Az egészséges cinizmus pedig, mely szintén a korral jár, sok esetben megvéd az újabb csalódásoktól. Nem hajlandóak többé megalkudni egy rossz kapcsolatban, és már nem vágynak a fölösleges drámákra. Boldogok és kiegyensúlyozottak akarnak lenni a kapcsolatban, nem depressziósak.

Az önszeretet képessége

Húszas éveinkben hajlamosak vagyunk sanyargatni a testünket, hogy megfeleljünk a társadalom lehetetlen elvárásainak. Egy negyvenes nő többé nem hajlandó belevágni egy kínzó fogyókúrának, helyette elfogadja magát úgy, ahogy van, és az önkínzás helyett inkább az egészséges életmódot választja.

Képesek nemet mondani

Nem vállalnak be olyan dolgokat többé, amikről tudják, hogy nem füllik hozzá a foguk. Ebből is következik, hogy sokkal könnyebben mondják ki a „nem” szót megbánások nélkül. Ide tartozik még az is, hogy többé csak olyan emberekkel veszik körbe magukat, akikben tényleg megbíznak, és a negatív kisugárzású barátokat leépítik. Nem tesznek többé olyan ígéreteket sem, amiket nem akarnak betartani, és pontosan ezért lesznek képesek megtalálni a lelki békét, és jobban tisztelni önmagukat, mint valaha.