Te + Én

Hogyan legyünk jóban az anyósunkkal?

A szóbeszéd szerint az anyósokkal nehéz kijönni, de szerencsére sokan rácáfoltak már erre a kijelentésre. Amikor párkapcsolatba lépünk valakivel, akkor egy új családot is kapunk, és természetesen annak tagjai különféle emberekből állnak – ezek között bizonyára vannak, akikkel könnyű jóban lenni, másokkal pedig nehezebb kijönni. A szülők is sokfélék – akad közöttük nehezebb természet. Íme 5 + 1 módja annak, hogy megnyerjük az anyósunkat.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Kérjük ki a tanácsát

Bizonyára értékelni fogja az anyósunk, ha valamilyen témában, akár a háztartással, akár a gyerekneveléssel kapcsolatban kikérjük a véleményét, vagy hosszasan elbeszélgetünk vele egy-egy fontosabb dologról.

Kérjünk tőle segítséget

Nem kell nagy dologra gondolni, de olykor kérhetünk tőle egy kis segítséget, ezzel is megmutatva neki, hogy fontos része a családunknak, illetve a gyermeke életének továbbra is.

Alakítsunk ki közös szokásokat

Jó ötlet lehet a vasárnapi ebéd vagy más közös program kialakítása, amit rendszeresen közösen végzünk, így nem mondhatja, hogy sosem találkozunk és nekünk sem kell külön tervet készítenünk, hogy időt szakítsunk a szülőkre.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Ne feledjük: ő is szülő

Ha anyáskodik a párunk felett és így felettünk, illetve az unokái fellett, ne haragudjunk rá. Jusson eszünkbe, hogy ő is szülő. Szeretettel teszi és fogadjuk tőle ezt szeretettel.

Törekedjünk a kompromisszumra

Ha olyan helyzet állt elő, ami esetleg vitához vezetett, ne akarjunk mindenáron nyerni, és ezt szorgalmazzuk felé is – inkább törekedjünk a kompromisszumra, ami mindkettőnk számára megfelelő eredmény lehet.

Ismerjük meg

Teremtsünk lehetőséget arra, hogy jobban megismerjük: szervezzünk közös programot. Például havonta egy kávé vagy közös bevásárlás jó lehetőség lehet arra, hogy többet megtudjunk egymásról és szorosabbá váljon a kapcsolatunk.