Te + Én

Mit jelent lelki társnak lenni?

Mindannyian arra vágyunk, hogy egyszer találkozzunk valakivel, akivel annyira megszeretjük egymást, hogy utána az egész hátralévő életünket együtt szeretnénk leélni. Akivel nemcsak kiegészítjük egymást és jól kijövünk, de akár a lelki társunk is. De honnan tudhatnánk, hogy olyasvalakivel vagyunk együtt, akivel ilyen mély szálak köthetnek össze bennünket? Íme azok a hétköznapi jelek, amik arra utalhatnak, hogy a párunk a lelki társunk is egyben.

Úgy érezzük, más emberek lettünk mellette

Ez persze nem azt jelenti, hogy megváltoztunk, hogy a párunk megváltoztatott bennünket. Illetve valamennyire mégis: a legjobbat hozzuk ki egymásból, és az énünk egy pozitívabb változáson ment keresztül az elmúlt időszakban. Könnyedebbek, boldogabbak és őszintébbek vagyunk, mint a mostani partnerünk előtt? Akkor lehet, hogy ő valóban a lelki társunk is.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Kompromisszum kompromisszum hátán

Jó értelemben, természetesen. Vagyis ha valamiben nem egyezünk, esetleg vitázunk, annak mindig kompromisszum a vége. Mindketten engedünk, mindkettőnknek igaza van, amit el is ismerünk. S a vége mindig békés és mindkettőnk számára optimális.

Nincs templom, nincs harang

Minden tökéletesnek tűnik, valamiért mégsem az esküvőnk tervezésén jár az agyunk? Még meg sem kérte a kezünket? Két ember úgy is lehet egymás mellett boldog, hogy nem a házasságkötésen jár az agyuk. Sőt, ha a pillanatnak élünk, és az mindkettőnk számára optimális, jól érezzük magunkat, nincs hiányérzetünk, miért kellene arra várni, hogy megszólaljanak az esküvői harangok?

Szülők, barátok jóváhagyása

Na nem mintha ettől függene a boldogság, de azért mégis kiteljesítheti, ha a párunkat a barátaink és a szüleink is elfogadták, vagy mondjuk úgy, jóváhagyták. Ez azt is mutathatja, hogy szerintük is összeillünk, hogy jól választottunk – olyasvalaki van mellettünk, aki azok szerint is kiváló pár a számunkra, akik nagyon jól ismernek bennünket.

Már nincs meg a szikra

Merthogy a kezdeti szikra idővel mérséklődik, esetleg eltűnik – mi mégis ugyanolyan könnyeden és boldogan kelünk a párunk mellett mindennap. Vagyis ha a partnerünkkel hosszú évek múltán is ugyanolyan vibráló kettőnk között a levegő, és még mindig megvan az a kis plusz, ami emlékeztet bennünket a kezdeti szikrára, akkor szinte biztos, hogy különleges kettőnk között a kapcsolat.