Te + Én

Házinyúlra lőhetünk?

Munkatárssal randizni mindig is tabunak számított. Baráti, bizalmi kapcsolatba kerülni valakivel elég gyakori munkahelyi környezetben, de a szerelem könnyen káoszt okozhat. Mindazonáltal egy tavalyi kutatás szerint az egyedülállók egyharmada már randizott a munkatársával.

Gondoljuk át alaposan, mi is az, amit tervezünk!

Egy munkatárssal való randizás előtt két dolog nem árt, átgondolni:

  1. Nem csinálunk problémát abból, ha a párunk más kollégákkal is beszélget és nem féltékenykedünk.
  2. Tényleg ő az, akivel hosszú távon el tudjuk képzelni az életünket. A legjobb, ha szép lassan kezdünk bele: a hivatalos, munkatársi kapcsolatból eljuthatunk az ismerkedésig, és barátokká válhatunk. Nem kell sehova sem sietni.

A kettős életnek is vannak határai

Mialatt együtt vagyunk a párunkkal, még pénzt is keresünk vele. Jól hangzik, igaz? Valójában azonban az a legrosszabb, ha egy olyan valakivel vagyunk együtt, akivel nem tudunk szünetet tartani. Kevés az esélye, hogy napi 8 óra munkával eltöltött idő után a szabadidőnkben a kapcsolatunkra tudjunk koncentrálni. Ez csak úgy működik, ha a munkát a munkahelyen, a magánéletet pedig otthon hagyjuk. Egy ilyen esetben a fizikai határokat nem, de a mentális, lelki határokat azonban be lehet tartani. Sőt, be is kell!

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Figyelnünk kell arra, mit osztunk meg a többi kollégával

Hajlamosak vagyunk a munkahelyen barátkozni – elvégre elég sokat vagyunk együtt. Ha egy kollégánkkal valami komoly alakul ki közöttünk, akkor a többi munkatársunkkal is óhatatlanul meg fog változni a kapcsolatunk. Nem szabad a munkahelyi barátokkal mindent megosztani a viszonyunkról, hiszen a párunk is ott dolgozik. Nem pletykálhatunk arról, hol voltunk hétvégén, nem szervezhetünk neki meglepetés szülinapot, illetve intim információkat sem szabad megosztanunk és a róla kialakult képet sem változtathatjuk meg csak azért, mert mi éppen a barátnőjük vagyunk.

Óhatatlan nehézségek

Képzeljük el, hogy egy nagyon nehéz, stresszes napunk van, és csak egy gyors ölelésre lenne szükségünk tőle, azonban figyelnünk kell arra, hogy ez ne legyen a többiek számára kényelmetlen vagy zavaró. Ha csak egy kis probléma felmerül valamelyik munkatársunkkal, annak szinte mindig az lesz az eredménye, hogy panaszkodni kezdünk a párunknak és máris hangnemet váltottunk: hivatalosból bizalmasba.

„Összességében nem bánom, hogy voltak munkahelyi kapcsolataim. Nagyszerű kapcsolatok voltak ezek, a karrierem sem bánta, de ez nem jelenti azt, hogy mindig könnyű lett volna. Mint minden kapcsolatban, itt is kell a határozott szándék és a kommunikáció a pároddal – sok időt kell találnotok mind a munkára, mind pedig a kapcsolatra” – mondja Fruzsina, akinek volt már tapasztalata munkahelyi kapcsolatokban.