Te + Én

A férfi legyen egy fokkal szebb az ördögnél – Kihez vonzódnak a nők?

Az hogy lehet, hogy a világ egyik legszebb nőjének, Monica Belluccinak épp egy Vincent Cassel kellett? Vagy a másik szépségnek, Penélope Cruznak miért pont Javier Bardem tetszett meg annyira, hogy gyerekeket szüljön neki? Na, de ami végképp érthetetlen, miért vannak oda a nők Gérard Depardieu-ért? Miért, miért? Tök egyértelmű, nem?

Azt mondják, egy férfinak elég egy fokkal szebbnek lennie az ördögnél. Amikor meg meglátunk egy gyönyörű nőt egy kopaszodó, karvaly orrú pasi mellett, rögtön kibukik belőlünk, hogy biztos a pénztárcája miatt van vele. Aztán lehet, hogy igen, mert tényleg vannak biodíszlet-nők, akik a jólétükért cserébe ideig-óráig társulnak egy békához is, ám ha semmi egyebet nem tud felmutatni a pasi, még ők is lekopnak mellőle. Mert az igazi vonzerő nem a pénzben, de nem is a kidolgozott felsőtestben rejlik. Valami sokkal kézzel foghatóbb, valami sokkal ősibb vonzódásban.

Fotó: Unsplash/Ben Rosett

Fotó: Unsplash/Ben Rosett

Azt mondják,

egy pasinak azért megbocsátható, ha félrelép, mert a génjeiben van, hogy minél több utódot nemzzen. Na, ne már. Akkor ennyi erővel egy nő is akarhat több pasit, jobbat, mint a másik, akitől majd életrevalóbb utódai születhetnek. Mert az ősnő azt szeretné, hogy olyan párja legyen, aki vigyáz rá és a gyermekeire, aki megvédi és aki elegendő vadat ejt el a családja számára, hogy azok egészségesen élhessenek. Na, így van ez egy modern nővel is, aki arra vágyik, hogy biztonságban legyen. Nem csak anyagilag. Mert a pénz és a szerencse éppoly múlandó dolog, mint a szépség. Na, hát, éppen ezért nem ez a pasik vonzereje.

Azt mondják,

egy férfi olyan, mint a jó bor, idővel csak jobb lesz. A férfi (is) korral érik. A katalógusokban sem a kamasz képű pasikkal akarják eladni a legújabb órát, hanem egy sármos negyvenessel. Hogy miért van ez? Mert ők már tudnak valamit. Nem bizonytalanok, tudják, mit akarnak. Ez a megkapó bennük, nem pedig a deres halánték. Igazi vonzereje a sikeres férfinak van, aki mellett azt érezhetjük, ez az ember mindig ura a helyzetének, bárhogy is alakuljanak a dolgok. Mellette mindig lesz valahogy, amolyan egyet se félj, kedvesem alapon.

Azt mondják,

egy nőt jó dumával könnyen le lehet venni a lábáról. És ez tényleg így van. Főleg, ha a humor fegyvere van Ámor kezében. Mert a jó humor az intelligens ember sajátja, legyen akármilyen státuszú, legyen akármilyen munkája, háza, autója. Egy penge agyú vicceszsák mellett pedig nem lehet unatkozni sem. Mert ha már itt tartunk, ez utóbbi a legtaszítóbb egy férfinál, legyen  akármilyen státuszú, legyen akármilyen munkája, háza, autója. Akivel nem lehet beszélgetni, aki nem tud magával ragadni, elkápráztatni, meggyőzni, az jobb, ha inkább mégis bicepszre és pénztárcára gyúr és keres magának egy ezzel megelégedő ugyanilyen nőt. Zsák a foltját.

Fotó: Unsplash/Michael Spinnato

Fotó: Unsplash/Michael Spinnato

Ezt is mondják

Mi meg maradunk annál, aki egy fokkal szebb az ördögnél, akinél az sem baj, ha öregedik, ha intelligens és vicces. De csakis nekünk. A legvonzóbb ugyanis egy pasiban, ha minket akar. Senki mást, csakis minket.