Te + Én

Az érzelmi megcsalás gyakori tünetei

Hűtlenségről nem csak akkor beszélhetünk, ha elcsattan egy csók vagy megtörténik a szexuális együttlét. Az érzelmi megcsalás is legalább annyira fájhat - talán annyi a könnyebbség, hogy vannak jelei.

És, ha már jelei vannak, arra figyelni is érdemes. Az egyik legárulkodóbb tünet, ha a párod kényesen vigyáz a telefonjára. Nem attól félti, hogy leejti vagy megkarcolódik, hanem, hogy te olyat látsz benne, amit nem kéne. Ha nem veszi fel előtted a telefont, ha mindig lefordítva tartja a telefonját, és a kódját is épp megváltoztatta – ha ujjlenyomatos, akkor esélyed sem volt „kémkedni” – akkor kezdj el gyanakodni, hogy valamit titkol.

Fotó: pexels.com/OdonataWellnesscenter

Érzelmi megcsalásra utal az is, ha hirtelen nem avat be a gondjaiba, ha nem beszéli meg veled azt, amit régen csak együtt tudtatok megoldani. Könnyen lehet, hogy ezekben a problémákban már más segít neki. És nem egy valóságos szerető, csak egy másik „lelki társ”. Ha eddig te voltál a legfőbb támasza, és már nem tekint rád szövetségesként, akkor ott valami történt…

Ahogyan az sem véletlen, hogy a régi szép időket, a múltatokat emlegeti. Talán a megismerkedéseteket, vagy még korábbi emlékeket hoz fel, amikor még szingli volt. Légy óvatos, és ha azt érzed, hogy baj van, inkább beszélj vele, mert a szőnyeg alá söprés most sem lesz jó megoldás. Arról nem is beszélve, hogy az érzelmi megcsalástól csak egy lépés a testi beteljesedés.