Te + Én

Van igaz barátság férfi és nő között?

Hát persze! Azok a mendemondák, melyek arról szólnak, hogy férfi és nő között nem létezik igaz barátság, csak hamis illúziók és romantikus képzelgések.

Ugyan már miért ne lehetne?

Tudósok mára már bebizonyították, hogy egyértelműen a saját döntésünk, kibe szeretünk bele, kibe nem, és kivel kötünk sírig tartó barátságot. Ez persze nem igaz, mert mérni szerelmet és szeretetet egyelőre még nem lehet, de azért van benne valami, hiszen gyakran válunk áldozatává romantikus képzelgéseinknek és nem létező érzelmeket képzelünk be magunknak. Férfi és nő akkor tud általában barátságot kötni, amikor nagyon más életszakaszban vannak, mindketten kapcsolatban élnek, így a romantika eleve kizárt, s a szexuális energia sem csak úgy csüng alá a levegőben, hanem konkrét tárgya van, a kedves. De az is lehet, hogy egyszerűen két ember, férfi és nő annyira jól megérti egymást, hogy azt érzik, kár lenne elrontani a barátságot romantikus érzelmekkel. Ez egyszerűen egy döntés, amit meghozunk, s ha tartjuk hozzá magunkat, akkor működni fog. Fejben dől el, hagyjuk-e befolyásolni magunkat, olvasmány- és moziélményeink alapján.

Fotó: Unsplash/Joseph Gonzalez

Fotó: Unsplash/Joseph Gonzalez

Hollywood

Persze rengeteg remek hollywoodi műalkotás sugallja felénk azt a tévképzetet, hogy minden férfi-női barátság előbb-utóbb szükségszerűen átalakul sírig tartó szerelemmé, de nem kell nekik bedőlnünk, mert a valóság nem ez. Fordítva persze nagyon jó lenne, ha a szerelmünk egyben a legjobb barátunk is lenne. A szerencsésekkel ez is megtörténik.