Te + Én

Randevú 40 felett

A húszas éveidben megismered, majd hozzámész és érkeznek a gyerkőcök. Aztán azon kapod magad, hogy mindjárt negyvenéves leszel, és épp most írtad alá a válási papírokat. Újra szingli vagy és úgy érzed, hogy már nem neked való a randizás? Hidd el nekem, hogy tévedsz!

Egy csalódás után időre van szükséged, hogy begyógyuljanak a sebeid. A kapcsolatnak lehetett csendes vagy hangos vége, a száraz tény csupán annyi, hogy a közös életetek véget ért. Nehéz feldolgozni az elmúlást, pláne ha azt tervezted, hogy együtt öregedtek meg. Majd ráeszmélsz, hogy az időskor felé vezető út felénél búcsút intettetek egymásnak. De nem szabad feladni, hiszen lehet, hogy egy boldogabb kapcsolat vár még rád, csupán újra bele kell vetned magad a randizás útvesztőibe.

Forrás: Unsplash/Freestocks

Fotó: Unsplash/Freestocks

Nézd pozitívan a dolgokat! Tapasztaltabb vagy, felismered a jeleket, észreveszed, ha át akarnak verni, vagy ha épp az illető ferdíti a valóságot. Használd ki, hogy a korod igenis előnyt jelent számodra. Csupán néhány dolog van, amit érdemes magadban tisztáznod, mielőtt újra belevágsz.

Győződj meg róla, hogy készen állsz!

A családod és a barátaid biztosan próbálnak ösztönözni arra, hogy minél hamarabb kezdj el ismerkedni, randizgass, mozdulj ki a komfortzónádból. De abban is biztos vagyok, hogy számtalan jól bevált kifogás sorakozik a fejedben, melyekkel kihátrálhatsz ezekből a helyzetekből. Az egyik leggyakoribb talán az, hogy nincs ilyesmire időd, de légy őszinte magaddal! Időd éppen lenne, de félsz, és jobb, ha tisztázzuk, hogy a félelem természetes, és nincs azzal semmi baj, ha így érzel. Mindennek megvan a maga helye és ideje. Mielőtt újra elkezdenél ismerkedni, légy biztos abban, hogy teljes mértékben készen állsz.

Bízz a megérzéseidben!

A nők sok olyan randin vesznek részt, mely után szívük szerint kirohannának a világból. Néha mégis figyelmen kívül hagyjuk a női megérzésünket és adunk egy új esélyt annak a bizonyos személynek. Nos, te tapasztalataidnál fogva sokkal céltudatosabb vagy annál, mint hogy olyanokra pazarold az idődet, akik  nem érdemlik meg. Ha a hatodik érzéked jelez, ne hagyd figyelmen kívül és ne erőltess olyasmit, amit a szíved mélyén te sem szeretnél.

Döntsd el, mit szeretnél!

Ha nemrég ért véget egy komoly kapcsolatod, akkor először is azt kell eldöntened, hogy milyen kapcsolatra vágysz. Egyből életed párját akarod megtalálni, vagy inkább csak egy könnyű kaland érdekel? Egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, az egyetlen gond az, ha olyasvalamibe erőlteted bele magad, amit nem szeretnél. A másik fontos dolog, amiben döntened kell, hogy milyen férfira van szükséged. Rengeteg hal van abban a bizonyos tengerben, de 40 fölött már kialakult személyiséggel rendelkezel, tisztában vagy az erősségeiddel és a gyengeségeiddel is. Ne kezdj olyannal, aki csak a felszínre kíváncsi és azt se hagyd, hogy téged is csak a felszín vonzzon. Vedd észre, hogy a másik mennyire passzol hozzád. Ha túl sokáig kell gondolkoznod, akkor valószínűleg jobb, ha továbbállsz.

Forrás: Unsplash/Désirée Fawn

Fotó: Unsplash/Désirée Fawn

Légy tisztában az értékeiddel!

Számtalan olyan nő van, aki fényes karriert épít, de ha a randizásról esik szó, zavarba jön és a legesetlenebb emberré válik. Sokan küzdenek azzal, hogy nem tartják magukat elég értékesnek és csak a hibáikra koncentrálnak, ahelyett, hogy az erősségeiket emelnék ki. Megérdemelsz egy olyan férfit, aki királynőként kezel téged. Addig nem fogod megtalálni ezt a valakit, míg te sem értékeled eléggé magad. Elvárod, hogy az emberek egy bizonyos módon kezeljenek? Akkor te is így nézz saját magadra! Soha ne becsüld alá azt a nőt, aki a tükörből néz vissza rád.

Légy nyitott!

A szerelem rád találhat egy online társkeresőn vagy a sarki kávézóban. Lehet, hogy pont akkor botlasz bele az igaziba, amikor épp eldöntöd, hogy egy időre kerülöd a férfiakat. Ha tudod, mit akarsz és tisztában vagy önmagaddal, akkor hagyd, hogy az univerzum tegye a dolgát. Lehet, hogy nem az ideálod lesz a nagy Ő, az is lehet, hogy nem mindennapi körülmények között találkoztok. A te feladatod, hogy hagyd megtörténni. Vigyázz, hogy az egyetlen akadály ne te magad légy!