Te + Én

Színészkedjünk vagy rögtön adjuk önmagunkat?

Egy kapcsolat elején mindenki a lehető legjobb formáját akarja mutatni, úgymond csak a „napos oldalt”. De meddig tartható ez az állapot, és milyen negatív következményei lehetnek annak, ha huzamosabb ideig játszunk egy tökéletes szerepet új párunk előtt?

Az teljesen természetes, ha beleszeretünk valakibe, és azt szeretnénk, ha tökéletesnek látna minket. Próbáljuk elrejteni negatív tulajdonságainkat, és inkább kiemelni a pozitívakat. Nem hisztizünk, nem szólunk, ha valami zavar, és a férfi minden rossz viccén nevetünk. A színészkedés azonban nem jó ötlet, főleg nem hosszabb távon, ugyanis ha egyszer csak átváltunk, és megmutatjuk a valódi énünket, a pasi nem fogja érteni, mi történt. És hát lássuk be, igaza lesz.

Unsplash.com/toaheftiba

„Persze, drágám, menj csak el mindennap a haverokkal sörözni”

Ha egy kapcsolat friss, a másiknak nem akarjuk megszabni, mikor és hova menjen a barátaival, hiszen annak mi még nem vagyunk régóta részesei, ezért nem akarjuk felborítani azonnal az életét. Ha azonban mindenre jó pofát vágunk, miközben minket az idegesít, az azt eredményezi, hogy a férfi hozzászokik ehhez a rendszerhez. Ha pedig később elkezdünk emiatt hisztizni, joggal leszünk felelősségre vonva, hogy akkor eddig ez miért nem volt probléma. Az a legtisztább és a legajánlatosabb egy ilyen helyzetben, ha már a kapcsolat elején próbálunk kompromisszumra jutni újdonsült párunkkal. Ne akarjuk leláncolni, de finoman jelezhetjük neki, hogy mennyi külön töltött idő az, ami nekünk belefér, és mi az, ami már túl sok.

„Én vagyok a legspontánabb, leglazább csaj”

Nemcsak a másik fél dolgaival vagyunk elnézőbbek egy új kibontakozásánál, de hajlamosak vagyunk saját magunkra is ráerőltetni egy hozzánk nem illő szerepet. Hirtelen mindenre igent mondunk, mindenbe belemegyünk, és tettetjük a spontán, jó fej és mindig lelkes barátnőt. Ez persze működik is egy ideig, amíg egyszer csak nálunk telhet be a pohár, aminek egy óriási kitörés és veszekedés is lehet a vége, amit szerelmünk ismételten nem fog érteni. Új dolgokba belevágni mindig pozitív dolog, és ezt egy új kapcsolatért természetesen érdemes is kipróbálni, főleg, ha mindezt együtt élhetjük át. Ne essünk át azonban a ló túloldalára, és ne akarjuk másnak, teljesen más személyiségnek mutatni magunkat csak azért, hogy megkedveljenek minket. Ha nem szeretnek minket magunkért, akkor talán nem is ez a megfelelő kapcsolat számunkra!