Te + Én

Barátságból szerelem?

Mindenkinek más a véleménye arról, hogy férfi és nő között létezhet-e barátság, azonban valószínűleg a legtöbben azt mondják, hogy nem. Erre természetesen sok cáfolat érkezik, de az ember igazán csak akkor tud állást foglalni, ha ő maga átélt már igaz barátságot az ellenkező nem egy tagjával. De mi van akkor, ha az egyik legjobb barátunkba szépen lassan beleszeretünk.

A barátság nagyon fontos, hiszen akár örökre is szólhat, így pedig nagyon kell vigyáznunk rá azzal, hogy időt és energiát szakítunk a számunkra fontos személyekre. Előfordulhat azonban, hogy ha nekünk, nőknek van egy nagyon közeli férfi barátunk, egy idő után valamiért elkezdünk iránta többet érezni. De mégis miből tudhatjuk, és miből vehetjük észre magunkon, hogy a dolgok megváltoztak?

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Kiöltözünk neki

A nők akarva-akaratlanul is, de tetszeni akarnak annak, akibe szerelmesek, ez pedig sokszor számunkra fel sem tűnik. Csak annyit tudunk, hogy muszáj szépnek és csinosnak lennünk annak a bizonyos embernek a jelenlétében. Ha egy közeli férfi barátunkkal való találkozás előtt órákat készülődünk, míg előtte nem érdekelt, hogy hogy nézünk ki, ha vele voltunk, akkor érdemes elgondolkodnunk, hogy valami megváltozott bennünk.

Képes befolyásolni a döntéseinket

Természetesen a barátok véleményére is szoktunk hallgatni, ám ha szerelmesek leszünk, akkor ez még inkább felerősödik. A rózsaszín köd miatt ugyanis befolyásolhatóbbak leszünk. Ráadásul ha minden programunkat úgy szervezzük, és úgy hozunk meg ezzel kapcsolatos döntéseket, hogy mikor ér rá a „barátunk”, vagy ő mit szól hozzá, akkor gyanús, hogy többet érzünk iránta, mint szimpla barátság.

Összeszorul a gyomrunk, ha meglátjuk

Talán az egyik legkézenfekvőbb jel, aminek fel is kell tűnnie még számunkra is, hogy zavarba jövünk az eddig barátnak hitt ismerősünk jelenlétében. Ha közelebb hajol hozzánk, összeszorul a gyomrunk, mintha csak pillangók repkednének benne, és folyamatosan izgulunk, mit és hogyan mondjunk vagy tegyünk.