Te + Én

Gazdálkodj okosan a szerelemmel!

Sokszor úgy érezzük, ha megtaláltuk a Nagy Őt, gyakorlatilag hátra dőlhetünk a karosszékünkbe, az élet meg majd elrendezi a többit. Elég addig tepernünk, hajtanunk, és beáldoznunk magunkat, amíg meg nem kaparintjuk az igazit.

 

Pedig gyakorlatilag ekkor kezdődik a tényleges kaland, a legnagyobb kihívás. Amikor az ölelés már nem annyira forró, a reggeli csókok már csak rutinszerűen csattannak. Ilyenkor megfelelő választ kell találnunk arra a kérdésre, hogy miért vele töltjük az életünket, miért nem keresünk valaki mást.

Forrás: PIXABAY.COM/COO PULIC DOMAIN

Fotó: PIXABAY.COM/COO PULIC DOMAIN

Mert lehet, hogy még hajszolnánk azt a vad, lázas, szenvedélyes érzést. Nem is másik partnerre vágyunk, csupán vissza akarjuk idézni azokat a pillanatokat, amelyeket már partnerünkkel nem úgy élünk át. Ekkor következik az úgynevezett második felvonás. Ha jól gazdálkodtunk a szerelemmel, akkor abból már kinőtt valami új, az a fajta biztos kötelék, az a fajta szeretet, amit az ember csupán egyvalaki iránt érezhet. Az a feltétlen bizalom, amely megrendíthetetlen. És az a fajta vágyakozás, amely akkor jön elő, amikor partnerünk nincs velünk.

Nem a szex az első

Nem egy vad éjszakára vágyunk, csupán a közelségére, hogy mellénk bújjon. Hogy legyen valaki, aki mellett elsírhatjuk a bánatunkat. Szóval a lecsengő vad szerelem korszakában igenis nagy építkezésbe kell kezdenünk. Harcolni kell a másikért, és fel kell építenünk ezt a második romantikus korszakot, amelynek mások a szabályai, mások a feltételei, és máshová vezet. Ezért azonban küzdeni kell. Ehhez egész lényünket kell partnerünknek ajándékozni.