Te + Én

Így vessünk véget mérgező kapcsolatunknak!

Első körben fel kell ismerni: tovább már nem jó nekünk közösen, külön kell folytatnunk tovább az életünket. Egy mérgező kapcsolatból való kilépés a legtöbb, amit csak tehetünk magunkért az adott pillanatban. De szakítani is tudni kell!

Ha a következő jó tanácsokat megfogadjuk és betartjuk, akkor szépen és méltóságteljesen tehetünk pontot egy működésképtelen kapcsolat végére.

1. Vállaljunk felelősséget az általunk elkövetett hibákért, mert olyan nincs, hogy mindenért csak az egyik fél okolható. De csak annyit vegyünk magunkra, amennyi a miénk, a másikért ne vállaljunk felelősséget tovább.

2 .Vegyük körül magunkat pozitív, támogató emberekkel, ne féljünk tanácsot és együttérzést kérni másoktól, olyanoktól, akikről biztosan tudjuk, hogy szeretnek és a mi pártunkon állnak. Ha bizonytalanok vagyunk, naponta akár többször is hívjuk fel szeretteinket, s hagyjuk magunkat meggyőzni, hogy jó irányba haladunk.

Fotó: Pexels.com/CCO License

Fotó: Pexels.com/CCO License

3. Próbáljuk meg végig objektíven szemlélni a kapcsolatunkat. Gondoljuk át, mi az, ami közös volt bennünk, s mi az, amiben nagyon különböztünk egymástól. Vessünk számot, idézzük fel a szép napjainkat, és a poklainkat is.

4. Keressük meg azt, ami ebben a működésképtelen, mérgező kapcsolatban tartott minket idáig, azonosítsuk, majd vagy engedjük el, vagy induljunk el egy másik úton, ott, ahol esetleg meg is találhatjuk.

5. Találjuk meg azt a legfontosabb dolgot, amit megtanultunk ebből a kapcsolatban magunkról, a másik nemről, a világról általában. S ha megvan, jegyezzük meg jól egy életre, írjuk fel a jegyzeteink közé, vagy tegyük ki a falra, sőt, ha kell, tetováltassuk magunkra!