Te + Én

Megköttetett a világ legrövidebb házassága

A frigy nem tartott tovább egy délutáni teaidőnél.

Fatális hiba csúszott a gépezetbe egy frissen házasodott párnál. Szerelmük megpecsételése alig 21 perc eltelte után csúfos válásban végződött.

A pár tévedésből vált el, miután az ügyvédjük véletlenül rossz gombra kattintott, amikor véglegesíteni akarta a frigyet, ugyanis éppen egy másik pár válásán dolgozott szimultán, és összekeverte a két megbízását.

A Mr. és Mrs. Williams néven ismert házaspár a boldogító igen kimondása után 21 perccel már hivatalosan is elvált párnak minősült.

Az ügyvédek két nappal később rájöttek a hibájukra, és a legfelsőbb bírósághoz fordultak a válás visszavonása érdekében, Sir Andrew McFarlane brit bíró, a családi ügyek osztályának elnöke azonban elutasította a kérelmet.

A bíró hozzátette, hogy ezzel azt kívánta megerősíteni, hogy az online válási portál rendszere egyszerűen rossz és helytelen, hogy egy gombnyomással végleges válási végzést lehet hozni ott is, ahol azt nem akarták.

A döntéssel kapcsolatban több válóperes ügyvéd is felszólalt, elítélve a bírót, amiért két ártatlan embernek nem érvénytelenítette a hibásan kimondott válását, mindezt csakis azért, hogy példát statuáljon és felhívja a figyelmet az online ügyvédi ügyintézések negatív oldalára.