Te + Én

Az unalom még hasznos is lehet egy párkapcsolatban

Bár sokszor hallani, hogy a kapcsolatok nagy veszélye és réme, ha unatkozunk benne, a szakemberek szerint azonban lehet jó oldala is annak, ha éppen nem történik semmi körülöttünk. Persze mindez nem azt jelenti, hogy akkor hátradőlhetünk, mert készen vagyunk, hanem sokkal inkább lehetőséget. S hogy pontosan milyen lehetőséget? Íme 5 dolog, amiért az unalom egy párkapcsolatban jó is lehet, nem csak rossz.

Ha unatkozunk egy párkapcsolatban, az teljesen normális – állítják a szakemberek. „Nincs olyan kapcsolat, amelyik minden pillanatában érdekes és izgalmas, mindenkinél megjelenik az úgynevezett ‘állóvíz’, amit unalomként élünk meg. Mindez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretjük a másikat, csak éppen unalmasabb szakaszában van a kapcsolatunk” – magyarázta Jonathan Bennett párkapcsolati szakértő. Mégis miért lenne jó ez nekünk? Íme 5 dolog, amiért az unalom egy párkapcsolatban jó is lehet, nem csak rossz.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

1. Megmutatja, milyen erős a kapcsolatunk: megnyugtató és biztonságérzetet adó lehet, ha éppen nem történik semmi velünk, mégis jól érezzük magunkat, mégis együtt maradunk.

2. Alkalmat nyújthat a kérdéseknek: ezekben az időszakokban alkalmunk nyílhat arra, hogy elgondolkodjunk a kapcsolatunkon, kérdéseket tegyünk fel önamgunknak és a párunknak is, hogy merre is tartunk.

3. Lehetőség a kreativitásra: lehet, hogy éppen nem valami izgalmas az életünk, de szuper lehetőség ez arra, hogy kitaláljunk valami jó programot, az unalom inspirálhat bennünket, hogy valami újba vágjunk, valami mást csináljunk, felrázzuk magunkat és a kapcsolatunkat.

4. Segíthet újra egymásra találni: lehetőségünk nyílhat ugyanis arra, hogy átértékeljük a dolgokat. Az unalom figyelmeztető jel is lehet, miszerint a kapcsolatunk megakadt, tegyünk valamit azért, hogy kizökkenjünk abból az állapotból, amelyben éppen vagyunk. S ez valójában segítség, jelzés, mintsem rossz dolog.

5. Jelezheti, hogy készen állunk a következő szakaszra: az unalom ugyanis lehet egy üzenet, miszerint eljött az ideje valamilyen változásnak az életünkben, hogy újabb kihívásokat keressünk magunknak.